Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2024

Ξεκινάει το πρόγραμμα του καφέ κάδου ανακύκλωσης στον Δήμο Ζωγράφου

Με την ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης υπολειμμάτων τροφών, την περασμένη Πέμπτη 25/7, σε λαϊκή αγορά της οδού Γαλήνης, ο Δήμος Ζωγράφου,σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ,  ολοκλήρωσε την ενημέρωση των επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές της περιοχής, στοχευμένες τοπικές επιχειρήσεις αλλά και εστιατόρια.

Παράλληλα στις πιλοτικές αυτές δράσεις ενημερώθηκαν και πολίτες στους οποίους μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και δωρεάν δείγμα εδαφοβελτιωτικού υλικού.

Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των επαγγελματιών στις λαϊκές αγορές της πόλης του Ζωγράφου, η επόμενη φάση του προγράμματος του Καφέ Κάδου θα περιλαμβάνει την ένταξη των μεγάλων παραγωγών βιοαποβλήτων του Δήμου (καταστήματα εστίασης, μανάβικα, σούπερ μάρκετ κ.λπ.). Ενώ στόχος, όπως αναφέρει ο Δήμος είναι και η πιλοτική επέκταση του προγράμματος στους οικιακούς παραγωγούς.

«Η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) μέσω των καφέ κάδων ανακύκλωσης αποτελεί μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, η οποία αναμένεται να αλλάξει την περιβαλλοντική ταυτότητα του Δήμου», σημειώνει.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη χρήση του καφέ κάδου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο στα 210 7770383 – 210 7481761- 210 7485139 (7.30-12.00) και στο tm.kathariotitas@zografou.gr

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού

Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων αυτόματης μίσθωσης και δημόσιας χρήσης, διαθέτει ο Δήμος Κέας με στόχο, όπως…

Ρεπορτάζ 29 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αυτοψίες σε οικόπεδα και ακάλυπτους χώρους του Δήμου Νάουσας

Ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, οι αυτοψίες σε οικόπεδα και…

Ρεπορτάζ 29 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κάλεσμα Δήμου Ι. Ν. Ψαρών, για λελογισμένη χρήση νερού

Έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού, απευθύνει ο Δήμος Ι. Ν. Ψαρών στους κατοίκους και…