Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ δήμου, υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων στα πρότυπα άλλων μεγάλων δήμων της χώρας, συμφώνησαν σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν μετά το τέλος της ενημερωτικής σύσκεψης που πραγματοποίησε ο υπουργός στα Γιάννενα με υπηρεσιακούς παράγοντες και αστυνομικούς από τις τέσσερις Διευθύνσεις της Αστυνομίας στην Ήπειρο.

Η υπογραφή του μνημονίου θα γίνει τον Σεπτέμβριο και ο στόχος της θα είναι η καλύτερη αστυνόμευση του δημόσιου χώρου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και ο περιορισμός των βανδαλισμών, ένα φαινόμενο που δυστυχώς είναι έντονο και στο δήμο μας.

«Η σχέση μου με τον υπουργό είναι μακρά και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα καλύτερης συνεργασίας μεταξύ δήμου Ιωαννιτών και Αστυνομίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί στην ατζέντα του υπουργείου είναι ψηλά η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η προστασία του δημόσιου χώρου, την οποία από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει κι εμείς ως δημοτική αρχή σε προτεραιότητα. Με βάση παραδείγματα που έχουμε κι από άλλους μεγάλους δήμους, συμφωνήσαμε στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας για πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια γόνιμη συνεργασία τόσο σε πολιτικό επίπεδο με τον κ. Χρυσοχοΐδη όσο και σε επιτελικό με την τοπική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Καλλιθέας: Σε κρίσιμο σημείο η συνέχιση της λειτουργίας του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου

Συνάντηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και τους επικεφαλής των Δημοτικών…

Με μια ματιά 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Μέτρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

Μέτρα για την προστασία και την ανακούφιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες…

Με μια ματιά 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 4,3 εκ. ευρώ για δαπάνες σίτισης μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων

Το ποσό των  4.317.945,10 ευρώ κατανέμεται σε 42 δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για…