Άρθρο Localit 18 Ιουλίου, 2024

Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Δωδώνης

Με εμβληματικές θεατρικές παραστάσεις που θα δώσουν και πάλι ζωή στον αρχαιολογικό χώρο και με μία μεγάλη μουσική εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Δωδώνης, που διοργανώνει ο δήμος Δωδώνης με την αρωγή του υπουργείου Πολιτισμού.

Το φετινό πρόγραμμα, του 8ου Φεστιβάλ Δωδώνης, θα ανοίξει την Παρασκευή 26 Ιουλίου και θα φιλοξενήσει τέσσερις θεατρικές παραστάσεις και μια μουσική παράσταση.

Το φεστιβάλ ανοίγει με την πολυαναμενόμενη, μεγάλη παραγωγή του Εθνικού θεάτρου, «Ορέστεια» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου Θόδωρου Τερζόπουλου με έναν πολυπρόσωπο θίασο 35 ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί λίγες μόλις μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Επίδαυρο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

26 Ιουλίου: «Ορέστεια» του Αισχύλου

29 Ιουλίου: Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μακάο υπό τη διεύθυνση του Stephen Lam Lik Hin. Στην ορχήστρα θα μετέχουν 70 μουσικοί και η σολίστ Jessica Hoi Yan Ching. Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, έργα των Βέμπερ, Βάγκνερ και Μπετόβεν.

30 Ιουλίου: «Ικέτιδες» του Αισχύλου από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρωταγωνιστούν: Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Τσορτέκης, Άκης Σακελλαρίου. Κορυφαίες Δαναΐδες, η Λένα Παπαληγούρα και η Λουκία Μιχαλοπούλου.

3 Αυγούστου: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Πρωταγωνιστούν ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

7 Αυγούστου: «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Στον κεντρικό ρόλο του Χρεμύλου ο βραβευμένος με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου «Κάρολος Κουν» Μάνος Βακούσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Δωδώνης αναφέρει ότι τα εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις είναι 15 ευρώ. Για τους δημότες Δωδώνης τα εισιτήρια είναι 5€. Η είσοδος σε ανέργους δημότες Δωδώνης, παιδιά κάτω των 12 ετών και ΑμεΑ, είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φεστιβάλ, «προκράτηση όλων των θέσεων γίνεται στο TicketServices.gr».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Τζουμέρκα από 1η μέχρι 20η Αυγούστου

Με πρόγραμμα γεμάτο από εκδηλώσεις έρχεται το 14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ.…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Νέο ΚΕΠ στο χώρο του ΠΑΛΑΙ

Άνοιξε το νέο ΚΕΠ Γαλατσίου στον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) Ωράριο λειτουργίας :…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΜΥ: Κορυφώνεται το θερμό κύμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από…