Άρθρο Localit 18 Ιουλίου, 2024

Μέτρα για την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης των δήμων ζητά η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχυν περιέλθει οι δήμοι ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ ο πρόεδρος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισήμανε ότι αυξάνονται οι δαπάνες των δήμων λόγω των αυξήσεων που δόθηκαν στους δημοτικούς υπαλλήλους, του κόστους του τέλους ταφής απορριμμάτων, της αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των ΦΟΔΣΑ, της ανάγκης συλλογής των κλαδεμάτων από τους καθαρισμούς των οικοπέδων, της υποχρηματοδότησης στη σχολική στέγη, των αλλαγών στα νομικά πρόσωπα των δήμων και μιας σειράς ακόμη αλλαγών. 

«Η Αυτοδιοίκηση για μια ακόμη φορά ερήμην της αιφνιδιάστηκε με μια σειρά από μέτρα τα οποία ίσχυσαν μετά τις δημοτικές εκλογές», είπε και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σε αυτά περιλαμβάνονται, όπως τόνισε, η αύξηση της τακτικής κατανομής και των ειδικών κατανομών για λειτουργικά έξοδα, η χρηματοδότηση για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, η μείωση του ενεργειακού κόστους κ.α. «Όλοι οι δήμοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Κρούω των κώδωνα του κινδύνου για μια ακόμη φορά. Φοβάμαι ότι δήμοι δε θα μπορέσουν να βγάλουν αυτή την οικονομική χρονιά και σε πολύ μεγάλη ένδεια θα βρεθούν και στην καινούρια χρονιά» πρόσθεσε και ζήτησε την άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Τζουμέρκα από 1η μέχρι 20η Αυγούστου

Με πρόγραμμα γεμάτο από εκδηλώσεις έρχεται το 14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ.…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Νέο ΚΕΠ στο χώρο του ΠΑΛΑΙ

Άνοιξε το νέο ΚΕΠ Γαλατσίου στον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) Ωράριο λειτουργίας :…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΜΥ: Κορυφώνεται το θερμό κύμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από…