Άρθρο Localit 18 Ιουλίου, 2024

Ξεκίνησε η λειτουργία της παιδικής ΑμεΑ «Ευρωκατασκήνωσης Ολυμπιάς» του δήμου Αριστοτέλη

Συνολικά 300 κατασκηνωτές και τους συνοδούς τους θα φιλοξενήσει φέτος σε τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Αριστοτέλη για ΑμεΑ.

Η «Ευρωκατασκήνωση Ολυμπιάς», που άνοιξε ήδη τις πύλες της για την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο, βρίσκεται στην ειδυλλιακή τοποθεσία «Γουργουρού» Στρατονίκης κοντά στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και λειτουργεί ενταγμένη στο Κρατικό Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων, λαμβάνοντας και σχετική χρηματοδότηση.

Οι δικαιούχοι κατασκηνωτές αναδεικνύονται μέσω των φορέων-μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και συγκεκριμένα από την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), το Ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» που ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, το ΚΔΑΠμεΑ Desarrolo, το ΚΔΑΠμεΑ ΕΔΕΜ, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία Π.Ε. Φλώρινας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία Κιλκίς, τον Σύλλογο «ΙΑΣΗ» Γιαννιτσών, ενώ συμμετέχουν και μεμονωμένοι κατασκηνωτές από την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη και από άλλες περιοχές.

«Η ομαλή λειτουργία της παιδικής εξοχής- Κατασκήνωσης ΑμεΑ “Ευρωκατασκήνωση Ολυμπιάς” αποτελεί κάθε καλοκαίρι προτεραιότητά μας, καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόδειγμα κοινωνικής προσφοράς της Αυτοδιοίκησης συνολικά και του Δήμου Αριστοτέλη ειδικότερα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να περιβάλλουμε με πολλή αγάπη τους κατασκηνωτές ΑμεΑ, που απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς στην κατασκήνωση», δήλωσε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σημειώνοντας ότι φέτος «προχωρήσαμε στην προμήθεια έξι νέων κλιματιζόμενων οικίσκων, νέων κλιματιστικών για τους υφιστάμενους οικίσκους, νέου εξοπλισμού υγιεινής»

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: 4,3 εκ. ευρώ για δαπάνες σίτισης μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων

Το ποσό των  4.317.945,10 ευρώ κατανέμεται σε 42 δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για…

Με μια ματιά 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιχορήγηση 2,1 εκ. ευρώ για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας

Το ποσό των 2.166.000 ευρώ κατανέμεται για τη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και…

Με μια ματιά 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τα μέτρα κατά της διασποράς της πανώλης ζητά ο δήμαρχος Μετεώρων

Τη στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τα μέτρα κατά της διασποράς της…