Άρθρο Localit 16 Ιουλίου, 2024

Σύσκεψη περιφερειαρχών με Τ. Θεοδωρικάκο και Θ. Λιβάνιο για ακρίβεια, εμπόριο, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις

Το ζήτημα της ακρίβειας, θέματα εμπορίου, υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας,  της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων  συζητήθηκαν σε σύσκεψη των περιφερειαρχών της χώρας με τους υπουργούς Ανάπτυξης Τ.  Θεοδωρικάκο και Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.
Όπως τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, «υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την ανακοίνωση του Τάκη Θεοδωρικάκου ότι επιτέλους ξεμπλοκάρονται και αποδίδονται στις περιφέρειες τα χρήματα από τους Αναπτυξιακούς Νόμους παρελθόντων ετών, για να μπορέσουν αυτά τα ποσά να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα.

Επίσης, συζητήσαμε και για το πρόβλημα της ακρίβειας, όπου διαβεβαιώσαμε τον υπουργό ότι οι περιφέρειες της χώρας βρίσκονται και σε αυτό το ζήτημα στην πρώτη γραμμή, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και του Κράτους συνολικά, προκειμένου να συμβάλλουμε κι εμείς με τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια που γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο για τον περιορισμό και την αντιμετώπισή του.

Είναι προφανές ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα ήδη αυτούς τους μήνες, έχουν φανεί τα αποτελέσματα, αλλά θέλουμε ακόμα πολλή δουλειά. Σε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινά, η συνεργασία των περιφερειών της χώρας με το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι ακόμα πιο ουσιαστική κι ακόμα πιο παραγωγική.

Άλλωστε η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου στη σημερινή σύσκεψη δεν ήταν τυχαία, καθώς οι περιφέρειες για να μπορέσουν να αποδώσουν, να δημιουργήσουν και τελικά να βάλουν πλάτη σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση, θα πρέπει να στελεχωθούν με περισσότερο προσωπικό, εξειδικευμένο, που θα συμβάλλει στους ελέγχους που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα».
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε: «Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική σύσκεψη με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, τον πρόεδρό της, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. Δύο είναι τα βασικά θέματα της συνεργασίας περιφερειών και υπουργείου Ανάπτυξης. Το πρώτο είναι ότι ζητήσαμε -και συμφωνήσαμε ότι αυτό θα γίνει ακόμα περισσότερο πράξη- τη συνδρομή των υπηρεσιών των περιφερειών στη μάχη ενάντια στην ακρίβεια. Στη μάχη για να μειωθεί το κόστος ζωής και να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών και στην από κοινού προσπάθεια για την εφαρμογή της νομοθεσίας, με την οποία αντιμετωπίζεται η αισχροκέρδεια σε μια σειρά προϊόντων και σε μια σειρά από περίπου ολιγοπωλιακές καταστάσεις. Αυτή τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί και να πετύχουμε όλοι μαζί τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Δεύτερον, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και την ανάγκη από κοινού να υπηρετήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο πιο δυναμικό, με πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με καινοτομία, με πολύ περισσότερες εξαγωγές και με μεγάλη ενίσχυση του ρόλου της βιομηχανίας. Η συνεργασία μας φυσικά θα συνεχιστεί. Ανακοινώσαμε μάλιστα ότι οι περιφέρειες αύριο θα πάρουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ, που είναι υπόλοιπο από την εφαρμογή παλαιότερων Αναπτυξιακών Νόμων, προκειμένου να συνεχιστούν τα επενδυτικά σχέδια αρκετών εκατοντάδων επιχειρήσεων».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για συνέχιση παροχής αρδευτικού νερού από τον ποταμό ΄Αρδα για τους αγρότες του Έβρου

Σε συνέχεια της διαπραγμάτευσης από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Βουλγαρία, υπεγράφη η…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιματιζόμενες αίθουσες στον Δήμο Αγ. Παρασκευής για την προστασία των ευπαθών ομάδων

Προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων, λόγω των υψηλών…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος»

Υπεγράφη χθες η σύμβαση του έργου «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος» από τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο…