15 Ιουλίου, 2024

Η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Μ. Κόνσολα και του Προεδρείου Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ

Το πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων, η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, συζητήθηκε διεξοδικά στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου, μεταξύ του Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνου Κόνσολα, με τους Δημάρχους Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη και Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου.

Ο κ. Κόνσολας είναι ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και των αυτόνομων Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής των Ελλήνων, συνεπώς η θεσμική και πολυεπίπεδη συνεργασία με το Προεδρείο της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ κρίνεται ως απαραίτητη και απολύτως αναγκαία, καθώς, αυτήν την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων σχετικών με τις ορεινές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα εποικοδομητικής αυτής επίσημης σύσκεψης εργασίας, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα ομοθυμίας και διάθεσης πολύτιμης σύμπλευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Επισημάνθηκε, η πράγματι θετική πρωτοβουλία, να δημιουργηθεί ανεξάρτητη Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, με πρωτοβουλία του του Βουλευτή Μάνου Κόνσολα και τη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων και οριστικοποιήθηκε η απόφαση για πραγματοποίηση της πρώτης εξειδικευμένης συνεδρίασης στην αρμόδια ξεχωριστή πλέον υποεπιτροπή, με συγκεκριμένη θεματολογία ορεινότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Newsletter (middle) ... 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον υφυπουργό Οικονομικών Χρ. Δήμα για την πλατφόρμα του τέλους επιτηδεύματος και την επιτάχυνση απόδοσης των πόρων στους δήμους

Η άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας της πλατφόρμας για τις δηλώσεις του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και…

Newsletter (top) ... 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου και του υφυπουργού Β. Σπανάκη

Συζήτηση για το τέλος ταφής και ανακύκλωση παρουσία του γενικού  γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ…

Newsletter (Bottom) ... 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΔΕ για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Πορταριάς Βασίλη Κοντορίζου

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης εκφράζουν τη…