Άρθρο Localit 01 Ιουλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: “Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης»

«Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης», είναι το σχόλιο του πρώην δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, σχετικά με την πρόθεση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα να είναι διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να παραμείνει στη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας.

Ο κ. Μπακογιάνης καλεί τον κ. Δούκα, εφόσον, εκ των πραγμάτων κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, να μεταβιβάσει άμεσα τις αρμοδιότητές του στον αναπληρωτή του, σύμφωνα με τον νόμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Μπακογιάννη:

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς.

Το Σάββατο παραλίγο να καεί ο λόφος του Κολωνού και την Κυριακή να καούν οι λόφοι του Φιλοπάππου. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στους περίοικους και στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι μεγάλες. Ακόμα μεγαλύτερες, επειδή κώφευσαν στις εκκλήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν πριν από δυο μήνες τους προειδοποιήσαμε να μην εγκαταλείψουν τους λόφους της Αθήνας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Δικαίωμα του κ. Δούκα να διεκδικήσει όποια θέση επιθυμεί. Υποχρέωση του όμως είναι να μην μείνει ο δήμος ακέφαλος και ακυβέρνητος. Η Αθήνα δεν είναι πάρεργο και δεν αντέχει δήμαρχο μερικής απασχόλησης.

Εφόσον, εκ των πραγμάτων, ο κ. Δούκας κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του, λόγω της κομματικής του ενασχόλησης, για το χρονικό διάστημα που είναι υποψήφιος, οφείλει άμεσα να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων στον αναπληρωτή του, ο οποίος και θα τις ασκεί σύμφωνα με τον νόμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη: Δημόσια διαβούλευση για το Νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Άλσους Αγ. Φιλίππου (Δεξαμενής)

Δημόσια διαβούλευση για το Νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Άλσους Αγ. Φιλίππου(Δεξαμενής) στο λόφο Σελεπίτσαρι, ξεκινά…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μελέτησε τα πέτρινα γεφύφια του Πωγωνίου

Με σημαντικά συμπεράσματα  για την προστασία και ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών της περιοχής ολοκληρώθηκε το…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό

Την 1η Έκθεση Βιβλίου συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, στην Πλατεία…