Άρθρο Localit 19 Ιουνίου, 2024

Π. Νταής: Εκτός χρηματοδότησης για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών οι ΟΤΑ Ηπείρου

Εκτός του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου “Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση” είναι οι ΟΤΑ της Ηπείρου.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Παναγιώτης Νταής, δήμαρχος Ηγουμενίτσας, οι δήμοι της Ηπείρου δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους δήμους για χρηματοδότηση μέσω του Πράσινου Ταμείου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Όπως ενημερώθηκε ο ίδιος μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος  η επιλογή περιοχών βασίστηκε σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες ή βεβαρημένο ιστορικό πυρκαγιών. Ο κ. Νταής δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ, αν και η πρόσκληση κλείνει σύντομα.

Το πρόγραμμα ύψους 30 εκ. ευρώ, αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα  οι πρώτοι 12 δήμοι: Θέρμης, Πεντέλης, Ερμιονίδας, Κρωπίας, Κορινθίων, Φυλής, Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, Λαυρεωτικής, Πάτμου, Ρεθύμνου, Χαϊδαρίου και Κορυδαλλού.

Η πλατφόρμα για την υποδοχή αιτημάτων από τους δικαιούχους δήμους θα παραμείνει ανοικτή έως και την 20η Ιουνίου 2024 και οι εντάξεις θα ολοκληρωθούν έως την 30η Ιουνίου 2024.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων της Αθήνας και το καλοκαίρι

Επιλεγμένα σχολικά κτίρια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα παραμείνουν ανοιχτά από Δευτέρα έως…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Αμανατίδης σε ΡΑΕ: «Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου»

Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αδειοδότηση από τη ΡΑΕ για πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα στη λίμνη…