Άρθρο Localit 04 Ιουνίου, 2024

 «Έξυπνος» σταθμός parking ποδηλάτων στο Ηράκλειο Αττικής

“Έξυπνος” σταθμός ασφαλούς parking ποδηλάτων με δωρεάν χρήση για τους πολίτες, εγκατέστησε ο Δήμος Ηρακλείου στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Όπως ενημερώνει στην ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, πρόκειται για τον πρώτο του είδους σταθμό που τοποθετείται σε Δήμο της Αττικής, ο δεύτερος δε πανελλαδικά, προκειμένου να δώσει κίνητρο στους πολίτες να αφήσουν το αυτοκίνητο σπίτι και να κινηθούν με ποδήλατο.

Για αυτόν τον λόγο, η δημοτική αρχή διάλεξε να εγκαταστήσει το πρώτο αυτό «hub» στην κεντρική πλατεία του Δήμου, ακριβώς δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ της πόλης, ώστε να εξυπηρετήσει και τις υπερτοπικές μετακινήσεις με ΜΜΜ.

Το Smart Micromobility Hub, όπως είναι το επίσημο όνομά του, είναι, ένα «έξυπνο» κουτί με βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων και πατινιών. Ο χρήστης που θέλει να το χρησιμοποιήσει, μπορεί να σκανάρει και να κατεβάσει την συνοδευτική εφαρμογή (θα βρει αναλυτικές οδηγίες επάνω στον σταθμό), να δημιουργήσει άπαξ έναν λογαριασμό και να ξεκινήσει να σταθμεύει το ποδήλατο ή το πατίνι του, ξεκλειδώνοντας και κλειδώνοντας τον σταθμό μέσω smartphone. Η χρήση και η στάθμευση είναι εντελώς δωρεάν.

Εντός του σταθμού υπάρχει κάμερα παρακολούθησης για την ασφάλεια των σταθμευμένων ποδηλάτων. Τόσο η κάμερα όσο και ο μηχανισμός του σταθμού τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκό σύστημα, με ανανεώσιμη, δηλαδή, πηγή ενέργειας.

«Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Πώς εάν σκεφτούμε εναλλακτικά, αξιοποιήσουμε τα σύγχρονα μέσα και δώσουμε τα κατάλληλα εργαλεία στους δημότες μας, μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική στο Περιβάλλον, μια πόλη που κινείται «καθαρά», που βελτιώνει το περιβαλλοντικό και ενεργειακό της αποτύπωμα. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο των έξυπνων αυτών σταθμών και σε άλλα σημεία του Ηρακλείου ώστε να καλύψουμε όλες τις γειτονιές», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Το πρώτο Smart Micromobility Hub τοποθετήθηκε χωρίς επιβάρυνση για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο δίκτυο Κοινοτήτων Civinet Greece-Cyprus.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Νέο ΚΕΠ στο χώρο του ΠΑΛΑΙ

Άνοιξε το νέο ΚΕΠ Γαλατσίου στον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) Ωράριο λειτουργίας :…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΜΥ: Κορυφώνεται το θερμό κύμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από…

Μη κατηγοριοποιημένο 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέσω συσκευής θα μπορούν να επικοινωνούν ηλικιωμένοι που ζουν απόμακρυσμένες περιοχές της Κ. Μακεδονίας

Μέσω μιας συσκευής που μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε σπίτι, ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι σε…