Άρθρο Localit 29 Μαΐου, 2024

Ηράκλειο Αττικής: Ο απολογισμός δράσης του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια τον 1ο χρόνο λειτουργία του

Δύο χιλιάδες περίπου χρήστες υποστηρίχθηκαν από τα προγράμματα του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν πάνω από δέκα χιλιάδες θεραπευτικές πράξεις.

Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων, στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο δημοτικό Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» με αφορμή τα «γενέθλια» του Κέντρου, που ιδρύθηκε σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, όπως επισημάνθηκε στον απολογισμό της δράσης του, 1912 χρήστες εξυπηρετήθηκαν μέσα στους πρώτους 12 μήνες του Κέντρου, το οποίο εκτέλεσε 10.612 θεραπευτικές πράξεις. 104 άτομα εντάχθηκαν σε ομαδικά προγράμματα και 1341 εξετάσθηκαν από το ιατρείο μνήμης.

Παράλληλα, συμβουλευτική έλαβαν 795 φροντιστές ατόμων που πάσχουν από άνοια. 607 άτομα έλαβαν παροχές όπως ψυχοεκπαίδευση, ενημέρωση για κοινωνικές παροχές κ.α.

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια εδρεύει στο Β ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232) για να εξυπηρετεί τόσο την πόλη, όσο και την ευρύτερη περιοχή.

Στόχος του είναι η υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους, ενώ υποστηρίζει και τους φροντιστές των ασθενών. Παράλληλα με το Κέντρο, υπάρχει ανάλογη Κινητή Μονάδα που προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν

«Η Άνοια είναι μια νόσος για την οποία μπορεί να υπάρξει ελπίδα και ποιότητα ζωής και για τα άτομα που πάσχουν, και για εκείνα που τα φροντίζουν. Στον ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια, που έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε ιδρύσει στον Δήμο μας σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, καλέσαμε τον κόσμο ώστε να γνωρίσει τι κάνουμε μέσα από αυτή τη δομή και να τους προτρέψουμε να την κάνουν γνωστή στους οικείους τους. Ώστε να μην μείνει κανείς που έχει ανάγκη χωρίς βοήθεια», σημείωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Μέτρα πρόληψης και προστασίας των πολιτών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Μέτρα πρόληψης και προστασίας των πολιτών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα,…

Ενδιαφέρουν 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Δημοτική αρχή Σερρών στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των γιατρών του Νοσοκομείου

H Δημοτική Αρχή Σερρών με ανακοίνωσή της, στηρίζει την κινητοποίηση των Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού…

Ενδιαφέρουν 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο κόκκινο ο υδράργυρος σήμερα και αύριο – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως την Κυριακή

Μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες  καθώς οι θερμές αέριες μάζες…