Άρθρο Localit 24 Μαΐου, 2024

Ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στον Δήμο Αμυνταίου

Επεκτείνεται και στον Δήμο Αμυνταίου, το  έργο που αφορά στην ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση και διάθεση των χρησιμοποιημένων συσκευασιών των γεωργικών φαρμάκων, που ξεκίνησε πιλοτικά από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τετάρτη 22 Μαΐου, διοργανώθηκε από τη ΔΙΑΔΥΜΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, ημερίδα ενημέρωσης των αγροτών  για τη διαχείριση των άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Όπως τονίστηκε οι  συσκευασίες με υπολείμματα φυτοφαρμάκων κατατάσσονται στα επικίνδυνα απόβλητα και συνεπώς η διαχείρισή τους θα πρέπει να διενεργείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το έργο, που αφορά την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση και διάθεση των χρησιμοποιημένων συσκευασιών των γεωργικών φαρμάκων και σχετίζεται με την αποκομιδή, την επεξεργασία και την τελική διάθεση των χρησιμοποιημένων συσκευασιών, ξεκίνησε πιλοτικά από τον φορέα υλοποίησης που είναι η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ.

Πλέον, όπως ανακοινώθηκε, επεκτείνεται και στον Δήμο Αμυνταίου, σε μια προσπάθεια διατήρησης του υδροφόρου ορίζοντα καθαρού, απαλλαγμένου από επικίνδυνα απόβλητα και ρυπασμένες συσκευασίες.

« Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, που αφορά τόσο την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και τις ζωές των δημοτών, σε πολλαπλά επίπεδα», αναφέρει εμφατικά ο Δήμος Αμυνταίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 25 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Thessaly Evros Pass»: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων μέσω του vouchers.gov.gr

Αιτήσεις συμμετοχής από σήμερα, 25 Ιουνίου, μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου Από σήμερα, 25…

Ενδιαφέρουν 25 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Η Guernica της Επικαιρότητας» στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Πινακοθήκη εγκαινιάζουν την ετήσια, 41η Έκθεση των μελών του Συλλόγου…

Ενδιαφέρουν 25 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελληνικό Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε το Κτηματολόγιο στη Λαμία και στη Λιβαδειά

Ψηφιακές υπηρεσίες ενεργές για τους ιδιοκτήτες και επαγγελματίες  μέσω του ktimatologio.gr και ktimatologio.gov.gr Δύο νέοι…