Άρθρο Localit 21 Μαΐου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Νέο πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Τομής και Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων

Nέα πλατφόρμα , «tomes.cityofathens.gr»,   για άδειες τομής και εκσκαφής κοινόχρηστων χώρων λειτουργεί ο δήμος Αθηναίων. Το Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Τομής και Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων προσφέρει έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο υποβολής αιτήσεων για άδειες τομής και εκσκαφής, διεκπεραιώνοντας τα αιτήματα των επιχειρήσεων, οργανισμών και εργολαβιών, γρήγορα και αποδοτικά. Επιπλέον, στην πλατφόρμα, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής καταγγελίας αναφορικά με τυχόν κακοτεχνίες κατά την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών.

Στην παρουσίαση της νέας πλατφόρμας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΑΕΜ Α.Ε. στο Σεράφειο Συγκρότημα, το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Υποδομών, Ανδρέας Γραμματικογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε., Λάζαρος Καραούλης και ο πρόεδρος της ΔΑΕΜ Α.Ε., Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο αντιδήμαρχος Υποδομών ανέφερε ότι το Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Τομής και Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων αποτελεί ορόσημο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημοτικών υπηρεσιών της Αθήνας. «Διασφαλίζουμε την ταχύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση των διαδικασιών, ενισχύοντας παράλληλα, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια. Κατά αυτό τον τρόπο, βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας, συμβάλλουμε στην οργάνωση και αναβάθμιση της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ δήλωσε: «Με τη νέα πλατφόρμα tomes.cityofathens.gr, ανοίγουμε τον δρόμο για την ολοκλήρωση της ψηφιακής επικοινωνίας στον Δήμο Αθηναίων, όχι μόνο με τους πολίτες, αλλά και με δημόσιους φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις. Τα δεδομένα που αποτυπώνονται στο πληροφοριακό σύστημα, παρέχουν στους χρήστες μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και της προόδου των έργων. Φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και οργανισμοί κοινής ωφέλειας υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά. Επιλέγουν το σημείο εργασίας σε διαδραστικό χάρτη ενώ στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αίτησής τους σε πραγματικό χρόνο».

Στην πλατφόρμα, που υλοποιήθηκε από τη ΔΑΕΜ Α.Ε. για λογαριασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, φορείς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για:

* Άδεια τομής και εκσκαφής για την εκτέλεση έργου

* Παράταση ισχύος άδειας τομής και εκσκαφής

* Επανέκδοση άδειας τομής ή εκσκαφής

* Άδεια τομής και εκσκαφής για εγκατάσταση οπτικής ίνας

* Άδεια τομής και εκσκαφής για αποκατάσταση βλάβης

* Επιστροφή Εγγυητικής Επιστολής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων της Αθήνας και το καλοκαίρι

Επιλεγμένα σχολικά κτίρια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα παραμείνουν ανοιχτά από Δευτέρα έως…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Αμανατίδης σε ΡΑΕ: «Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου»

Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αδειοδότηση από τη ΡΑΕ για πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα στη λίμνη…