Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2024

Δημόσια διαβούλευση για το Σ.Α.Π Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) που έχει εκπονήσει με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ξεκινά ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου προσβάσιμων μετακινήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά τη συμμετοχή των πολιτών,  προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις  σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους και δρόμους για την επίλυση θεμάτων προσβασιμότητας.

Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν για  διαδρομές, βασικούς δημόσιους χώρους και κτίρια σε όλο τον Δήμο, για τα οποία προτείνονται παρεμβάσεις για την βελτίωση της προσβασιμότητάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους  έως τις 28 Μαΐου, κάνοντας «κλικ» στο σύνδεσμο:  https://forms.gle/FtUvQyAH8AKSCbAa9.

«Έχουμε ένα νέο φιλόδοξο σχέδιο για τη βελτίωση της αστικής προσβασιμότητας που εξυπηρετεί ένα και μόνο στόχο: να καταστήσουμε την πόλη πιο φιλική προς τους δημότες και επισκέπτες. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε κάθε πολίτη να πει τη γνώμη του σ ’αυτή τη Δημόσια Διαβούλευση και να αναφέρει δρόμους, κτίρια, πάρκα , πλατείες στα οποία έχει εντοπίσει εμπόδια μετακίνησης ως πεζός. Βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας είναι η  λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου μας , όπου η πρόσβαση σε κάθε γωνιά της πόλης να είναι εύκολη και άνετη », σημειώνει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Μαραγκάκης.

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς τις βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας». Μέσα από το Σ.Α.Π. εντοπίζονται τα κύρια σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια, ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, κ.ά.).

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…