Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2024

Επεκτείνεται το δίκτυο βυθιζόμενων κάδων στο Αιγάλεω

Νέους βυθιζόμενους κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων, τοποθέτησε ο Δήμος Αιγάλεω, σε σημεία της πόλης όπου υπάρχει μεγάλος φόρτος απορριμμάτων.

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι που τοποθετήθηκαν συγχρηματοδοτήθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο» αλλά και ιδίους πόρους του Δήμου και το πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης.

Μέχρι τώρα είχαν τοποθετηθεί σε τέσσερα κεντρικά σημεία και συγκεκριμένα στη Λ. Θηβών και Σμύρνης, στη Λ. Θηβών και Ιερά Οδό, στη Λ. Θηβών και Μ. Μπότσαρη και στη Σμύρνης και Δημαρχείου (πλατεία Εσταυρωμένου).

Πλέον νέοι βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετήθηκαν ως εξής: Παλαιάς Καβάλας και Δημαρχείου (πλατεία Αγ. Σπυρίδωνος) 3 κάδοι, Παλληκαρίδου και Αμπελακίων (πλατεία Λαού) 2 κάδοι, Πολυδεύκους (πλατεία Παπάγου) 2 κάδοι, Μπουμπουλίνας & Δαβάκη (πλατεία Δαβάκη) 2 κάδοι, Μίνωος (πλατεία Αγίου Ελευθερίου) 2 κάδοι, Δημαρχείου και Κουντουριώτου (Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος) 2 κάδοι με σύστημα συμπίεσης.

Η τοποθέτησή τους, που ξεκίνησε από τα κεντρικά σημεία της πόλης θα επεκταθεί σταδιακά και στις υπόλοιπες γειτονιές του Αιγάλεω, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος της πόλης, με την εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων αναβαθμίζεται τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά ο δημόσιος χώρος (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και πλατείες), καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον υπέργειοι κάδοι που ξεχειλίζουν από σκουπίδια.

Οι νέοι κάδοι θα συμβάλλουν και στον περιορισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων του Δήμου και κατ’ επέκταση στη μείωση της κίνησης μέσα στην πόλη, με προφανή οφέλη για το περιβάλλον, το κόστος αποκομιδής και την καθημερινότητα των δημοτών.

«Με την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων ο Δήμος Αιγάλεω δίνει έμφαση στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, προωθεί την εξοικονόμηση χώρων και τη μείωση της υγειονομικής ταφής, συμβάλλοντας σ’ ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Λάμπρος Σκλαβούνος και πρόσθεσε: «Οι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα αλλάξουν πλήρως το σύστημα αποκομιδής και θα προσδώσουν μια νέα αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση στην πόλη. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων να επεκταθεί περαιτέρω».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Μαδρίτη κήρυξη τον πόλεμο στις παράνομες τουριστικές ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Τα αδήλωτα τουριστικά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έχουν πολλαπλασιαστεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στη Μαδρίτη, γεγονός που…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Καβάλας: Μεταφορά γνώσης για τα Κέντρα Δημιουργικής Επανάχρησης στο πλαίσιο του προγράμματος CURE+

Διαδικτυακά σεμινάρια υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος CURE+, τον περασμένο Μάρτιο Απρίλιο και Ιούνιο, με…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το FINISH και η πρωτοβουλία «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» ταξίδεψαν στην Τήλο

Οι κάτοικοι της Τήλου υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» και δεσμεύτηκαν…