Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2024

Ν. Κομνηνέας: Ο δήμος Αστυπάλαιας δεν έχει γνώση για τη μεγάλη τουριστική επένδυση

Άγνοια για την μεγάλη τουριστική επένδυση που σχεδιάζεται για την Αστυπάλαια, δηλώνει ο δήμαρχος, Νίκος Κομηνέας. «Ούτε ο δήμος έχει κάποια γνώση για τη συγκεκριμένη επένδυση, ούτε οι ιδιοκτήτες της περιοχής, που -υποτίθεται- θα γίνει η επένδυση, έχουν ενοχληθεί ή έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον για την πώληση των ιδιοκτησιών τους», ανέφερε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», βάσει του οποίου εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων σκοπεύει να δημιουργήσει στην Αστυπάλαια τουριστικό οικισμό 2.000 στρεμμάτων στην περιοχή Αγριλίδι.

«Η συγκεκριμένη περιοχή έχει  μόνο 200 στρέμματα αγροτικά. Τα υπόλοιπα είναι δασικά και χαρακτηρισμένα ως NATURA» είπε, σημειώνοντας πως λογικά πρέπει να είναι κάποιας άλλης τάξης μεγέθους επένδυση.

Παράλληλα εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στα φημολογούμενα σχέδια, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να αλλάξει η φυσιογνωμία του νησιού.

Πηγή: ΕΡΤ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβιώνουν «Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης» με πρωτοβουλία του Δήμου Χερσονήσου

Την πρωτοβουλία να αναβιώσει το Σύνδεσμο «Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης», έλαβε ο Δήμος Χερσονήσου,…

Ενδιαφέρουν 01 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύμφωνο συνεργασίας για επιπλέον πόρους στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης από το ΥΠΑΑΤ και το ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνο συνεργασίας για επιπλέον πόρους στις  περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου- περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης…

Ενδιαφέρουν 01 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κρήτης: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα πανώλης

Απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων και των βοοειδών που συσταυλίζονται με αιγοπρόβατα Επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η…