Άρθρο Localit 05 Μαρτίου, 2024

Piraeus TeamUp: Το νέο εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά

Εθελοντές που επιθυμούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, υποδέχεται το νέο εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά Piraeus TeamUp.

Το TeamUp θα λειτουργεί στο  Γραφείο Εθελοντισμού στην πλατεία Κοραή και τομείς εθελοντικής δράσης είναι η Κοινωνική Μέριμνα, ο Πολιτισμός, η Εκπαίδευση, το Περιβάλλον, η Υγεία, ο Αθλητισμός, ο Τουρισμός κ.ά.

Η ψηφιακή πλατφόρμα του Piraeus TeamUp,  θα είναι σύντομα  διαθέσιμη για ηλεκτρονικές αιτήσεις, ενώ μπορεί να υποβληθεί δια ζώσης αίτηση στο Γραφείο Εθελοντισμού.

Το Εθελοντικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά έχει σχεδιαστεί με σκοπό να ωφελήσει τους δημότες  και να λειτουργήσει ως κόμβος συνεργασίας και δράσης με όλους τους εθελοντές και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά και επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Δήμο.

Υπεύθυνη του Εθελοντικού Κινήματος είναι η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά, Βερυκάκη Ελλάς (Ελίνα).

«Από την 10ετή πλέον Δημαρχιακή μου εμπειρία, έχω διαπιστώσει πως η ανταπόκριση των Πειραιωτών σε καλέσματα τόσο των Συλλόγων όσο και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης είναι συγκινητική.

Ο εθελοντισμός δημιουργεί ένα πολύτιμο κοινωνικό κεφάλαιο και έχει σημαντική επίδραση στην κοινωνία, αφού συμβάλλει τόσο στην κοινωνική ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή, όσο και στην αύξηση της κοινωνικής εμπιστοσύνης που ενισχύει τη μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον εθελοντισμό της πόλης μας. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ενέργειες που αναδεικνύουν το μαζί. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ενέργειες για έναν πιο κοινωνικό Πειραιά.

Δημιουργούμε Ηλεκτρονική Πλατφόρμα και ξεχωριστή Διεύθυνση εθελοντισμού, στην οποία θα καταγράφονται οργανωμένα τόσο οι ανάγκες στις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει όσο και η διάθεση για προσφορά των συμπολιτών μας στο αντικείμενο που επιθυμούν να συνεισφέρουν» δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης.

Απευθύνοντας κάλεσμα στους Πειραιώτες να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, και να ενεργοποιηθούν σε δράσεις που αφορούν την κοινωνία, το κλίμα ή τη γειτονιά τους, τόνισε ότι οι δράσεις που επιλέγονται, θα είναι σύμφωνες με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με τις σημαντικότερες Παγκόσμιες Μέρες του Έτους.

«Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τους Πειραιώτες να αξιοποιήσουν τη διάθεσή τους για αλληλεγγύη σε τομείς της κοινωνίας, στους οποίους εντοπίζονται και καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανάγκες», δήλωσε μεταξύ άλλων η δημοτική σύμβουλος Ε. Βερυκάκη.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Music Now! Ζωγράφου Summer Festival 2025» 21 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” έρχεται και φέτος στο Δήμο Ζωγράφου! Ξεκίνηδρ, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Γιορτή…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του 5ου Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Στ. Ξαρχάκου, στην Ελεύθερνα, στις 27 Ιουνίου

Ξεκινά το 5ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στην Ελεύθερνα Ρεθύμνου.…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελεγκτικό Συνέδριο: Το 50% των τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους δεν έχουν άδεια από τους δήμους

Τί συστήνει το Ελεγκτικό Συνέδριο  Το 50% των καταστημάτων που τοποθετούν στους κοινόχρηστους χώρους τραπεζοκαθίσματα,…