Χαμηλότερο του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) στις περιφέρειες της Ελλάδας για το 2022. Αντίθετα, περιφέρειες στην Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και την Τσεχία κατέγραψαν ΑΕΠ που ξεπερνάει το 200% του μέσου όρου της Ε.Ε.
Συγκεκριμένα το χαμηλότερο ΑΕΠ στην Ευρώπη μαζί με δύο περιφέρειες της Βουλγαρίας καταγράφει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 41% του μέσου όρου της Ε.Ε. και για την Ελλάδα ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία με 47%, η Ήπειρος επίσης με 47%, η Δυτική Ελλάδα με 49%, η Θεσσαλία με 52% και η Κεντρική Μακεδονία με 53%.
Το υψηλότερο ΑΕΠ στην Ελλάδα καταγράφει η περιφέρεια Αττικής με 90% του μέσου όρου της Ε.Ε, η Στερεά Ελλάδα με 72%, το Νότιο Αιγαίο με 67%, η Δυτική Μακεδονία με 60%, η Πελοπόννησος με 59%, τα Ιόνια Νησιά με 57% και η Κρήτη με 56%.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό τροφίμων για τον Ιανουάριο η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τη Μάλτα με 8,3%, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε βρίσκεται στο 4,8% και των χωρών της ευρωζώνης στο 5,7%.
Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα προσδοκιών των νοικοκυριών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρωζώνη για την πορεία της οικονομίας και του εισοδήματός τους.