Άρθρο Localit 19 Φεβρουαρίου, 2024

Σε διαβούλευση το ΣΒΑΚ του Δήμου Κιλελέρ

Στη διερεύνηση των χαρακτηριστικών της υφιστάμενης κατάστασης κινητικότητας στην περιοχή αρμοδιοτήτων του προχωρά ο Δήμος Κιλελερ, στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Με το συγκεκριμένο τρόπο, όπως ενημερώνει, θα εξασφαλιστεί η κατάλληλη αποτύπωση κρίσιμων παραμέτρων του συστήματος μετακινήσεων που θα περιγράφουν ποιοτικά και ποσοτικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των μετακινούμενων πολιτών. Και προσθέτει ότι, τα αποτελέσματα αυτά θα αποτελέσουν το σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της μελλοντικής στρατηγικής του Δήμου στον τομέα του σχεδιασμού των μεταφορών η οποία θα περιγραφεί μέσω του τελικού ΣΒΑΚ.

Το τελικό ΣΒΑΚ θα περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και τον κοινόχρηστο χώρο συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα βήματα ωρίμανσης για την τελική τους εφαρμογή όπως επίσης και από τη διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησης και των επιπτώσεών τους. Το σύνολο των παρεμβάσεων θα στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και αποδοτικού συστήματος κινητικότητας που θα επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση του συνόλου της κοινωνίας με όρους βιωσιμότητας.

Για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας πραγματοποιείται έρευνα μετακινήσεων προκειμένου να εντοπιστούν τα βασικά χαρακτηριστικά των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών, οι απόψεις τους για την ποιότητα των υφιστάμενων υποδομών αλλά και τις μελλοντικές προτεραιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προσκαλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συμπλήρωση του παρακάτω ερωτηματολογίου: https://forms.gle/4vmWkGFYfhx8ZgjH9 Η διαδικασία συμπλήρωσης διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά και είναι ανώνυμη.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσινο Ταμείο: 30 εκ. ευρώ δημιουργία αντιπυρικών ζωνών σε 196 δήμους – Οι δικαιούχοι δήμοι

Πόροι ύψους 30 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών…

Ενδιαφέρουν 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Φάληρο: Αιτήσεις δωρεάν συμμετοχής στο πρόγραμμα των ΚΔΑΠ

Ξεκίνησε  στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στο Πρόγραμμα…

Ενδιαφέρουν 16 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψυχοεκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα “Άγχος στην καθημερινότητα”, στο δήμο Ρεθύμνου

Αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχει στην ψυχική αλλά και τη βιολογική υγεία των σύγχρονων ανθρώπων…