Άρθρο Localit 16 Φεβρουαρίου, 2024

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων ενάντια στο κλείσιμο του Πρωτοδικείου Θήβας

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Επιτροπή φορέων ενάντια στο κλείσιμο του Πρωτοδικείου Θήβας, καθώς ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ι. Μπούγας δεν έκανε δεκτό το αίτημα των φορέων της Θήβας, εμμένοντας στη λογική ότι στη Βοιωτία θα παραμείνει ένα Μητροπολιτικό Πρωτοδικείο και ότι ο πρωθυπουργός θα λάβει την απόφαση για το ποιο από τα δύο Πρωτοδικεία,  Θήβας ή Λειβαδιάς,  θα μετατραπεί σε περιφερειακό, «δηλαδή θα υποβαθμιστεί».

«Κατόπιν τούτων, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής,  καθίσταται αναγκαία η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των φορεών και κατοίκων της περιοχής τις επόμενες ημέρες.

Αποφασίστηκε συγκεκριμένα:

  1. Η πραγματοποίηση συγκέντρωσης και συμβολικού αποκλεισμού της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θήβας στο ύψος του στρατοπέδου Θήβας τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:30.
  2. Η μαζική συμμετοχή των φορέων στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στις 11:00 πμ».

Η Επιτροπή καλεί σε μαζική συμμετοχής στις συγκεντρώσεις και τονίζει ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα της για να παραμείνει σε λειτουργία το Πρωτοδικείο Θήβας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλμυρού: Όλα τα δικαιολογητικά με ένα “κλικ”

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού έκανε ο δήμος Αλμυρού, διευκολύνοντας πλέον σημαντικά…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…

Μη κατηγοριοποιημένο 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Ρέντη

Το Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη)  στην καρδιά του Αγ. Ι. Ρέντη, φιλοξενεί…