Άρθρο Localit 14 Φεβρουαρίου, 2024

Ιδρύεται μονάδα ψυχικής υγείας “Κέντρο Ημέρας Αυτισμού” στο δήμο Μεγαρέων

Την ίδρυση και λειτουργία μονάδας ψυχικής υγείας «Κέντρο Ημέρας Αυτισμού» στον δήμο Μεγαρέων, προβλέπει προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Ψυχολογίας».

Σκοπός της συνεργασίας των συμβαλλομένων μερών είναι η εξασφάλιση της πλήρους και ουσιαστικής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ένταξης των ωφελουμένων του «Κέντρου Ημέρας Αυτισμού» στην κοινότητα μέσω της ολιστικής υποστήριξης των ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Επίσης προβλέπεται η εφαρμογή ενός ρεαλιστικού και αποτελεσματικού θεραπευτικού σχεδιασμού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, έτσι ώστε η παρεχόμενη ολιστική φροντίδα των ατόμων αυτών να οδηγήσει στην αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και περιθωριοποίησής τους, την υποστήριξη εκείνων των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους που θα τους επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση, ένταξή τους στην κοινότητα αλλά και την παραμονή τους σε αυτήν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, 6-12 Σεπτεμβρίου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) επιστρέφει φέτος με σύνθημα «Welcome Home!» και…

Ενδιαφέρουν 26 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Συνεχίζονται οι Νύχτες Αλληλεγγύης έως 19/9

Με νέο κύκλο εκδηλώσεων συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ρεματιάς- Νύχτες Αλληλεγγύης 2026, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς…

Ενδιαφέρουν 24 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δυτικής Λέσβου: Έκθεση έργων τέχνης από τη συλλογή της Πινακοθήκης Μήθυμνας

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου διοργανώνουν στους εκθεσιακούς…