Άρθρο Localit 08 Φεβρουαρίου, 2024

Προτεραιότητα στην ασφάλεια των σχολικών υποδομών δίνει ο δήμος Αθηναίων

Η ασφάλεια των κτιριακών σχολικών υποδομών, βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου Αθηναίων. Ως άμεσο επακόλουθο, η νέα δημοτική Αρχή δίνει προτεραιότητα και στην εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και μετά από απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής ζητήθηκε η μεταφορά πόρων ύψους 6,6 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την ενίσχυση των έργων αναβάθμισης σχολικών κτιρίων του δήμου Αθηναίων. Να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά κινδύνευαν με απένταξη από το πρόγραμμα καθώς δεν έχουν αξιοποιηθεί για έργα που είχαν ενταχθεί αλλά δεν δημοπρατήθηκαν.

Σύμφωνα άλλωστε με έγγραφο του  υπουργείου Εσωτερικών που είχε αποσταλεί στους δήμους στις 8 Ιανουαρίου προειδοποιούσε ότι θα απενταχθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργα που εντάχθηκαν έως 30 Ιουνίου 2022 και δεν έχουν ακόμη δημοπρατηθεί, εάν δήμοι δεν προβούν σε δημοπράτησή τους τις 9 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία το «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών» στο Βαρούσι

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρωτοπόρο και καινοτόμο «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών», που δημιούργησε ο Δήμος…

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ξεκινά το πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων γατών

Ο Δήμος Αιγάλεω ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων γατών μέσω του…

Ενδιαφέρουν 04 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 στον Δήμο Αρταίων

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026» του Δήμου Αρταίων συνεχίζεται με δράσεις που απλώνονται σε γειτονιές, κοινότητες…