Άρθρο Localit 22 Δεκεμβρίου, 2023

Κύθυρα: Ξεκινάει το έργο ανάπλασης του Αβλέμωνα

Υπογράφτηκε από τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση του έργου «Συνολική ανάπλαση Οικισμού Αβλέμωνα»,  προϋπολογισμού μελέτης 4.000.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0».

Το έργο αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση του οικισμού Αβλέμωνα Κυθήρων, στην ανάδειξη του φυσικού του κάλλους και την αποκατάσταση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών.

Το κύριο αντικείμενο του έργου αφορά στη διαμόρφωση χώρων περιπάτου και αναψυχής αλλά και στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού, σε αρμονία με υφιστάμενες κατασκευές και με σεβασμό στο ιδιαίτερο μορφολογικό ύφος των Κυθήρων.

Στοιχεία που λειτουργούν ήδη ως τοπόσημα, όπως το Καστέλο και οι παραλιακές διαμορφώσεις περιπάτου, ενώνονται με τις νέες. Δημιουργούνται ζώνες κίνησης ποδηλάτου, υποδομές για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και χώροι στάθμευσης οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στο φυσικό αντικείμενο του έργου, περιλαμβάνονται:

  • Αδιαμόρφωτη σήμερα έκταση 17.190τ.μ., Νότια και Ανατολικά του πυκνοδομημένου ιστού του οικισμού με έμφαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Αβλέμωνα, με διαμορφώσεις χώρων αναψυχής και περιπάτου.
  • Οδοποιία, πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμό κυρίως Νότια και Ανατολικά του πυκνοδομημένου ιστού του οικισμού με έμφαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Αβλέμωνα.

Η μελέτη περιέχει όλες τις απαραίτητες προβλέψεις (ήπιες κλίσεις, ράμπες, οδηγό όδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης) για αύξηση της προσβασιμότητας στην περιοχή παρέμβασης από άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και παιδιά, με σκοπό την άνετη και ασφαλή μετακίνησή τους στους κοινόχρηστους  χώρους.

Οι προβλεπόμενες εργασίες ανάπλασης αφορούν:

  • Διαμόρφωση ζωνών κίνησης πεζών – ποδηλάτων
  • Διαμόρφωση κυκλοφορίας οχημάτων
  • Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης
  • Διαμόρφωση σημείων ανάπαυσης με πέργκολες
  • Φύτευση
  • Μπάρες διακοπής κυκλοφορίας
  • Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και συστημάτων υπόγειων κάδων με σύστημα μηχανισμού ανύψωσης και εφαρμογή παρακολούθησης πληρότητας
  • Τοποθέτηση σταθμών ασφάλισης δίκυκλων – μπάρες ποδηλάτων και φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων
  • Τοποθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
  • Υποδομές Ηλεκτροφωτισμού και υπογειοποιήσεις δικτύων ΟΚΩ
  • Πλήρη αστικό εξοπλισμό
  • Νέα δίκτυα ύδρευσης

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε κατάσταση ετοιμότητας η ΠΟΕ ΟΤΑ για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Το θέμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας  μετά τις κλιμακούμενες δηλώσεις της κυβέρνησης για άρση…

Ενδιαφέρουν 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε

Τον εργαζόμενο της Διεύθυνσης Πρασίνου, που τραυματίστηκε σήμερα το πρωί εν ώρα εργασίας, επισκέφθηκε στο…

Ενδιαφέρουν 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης και ΕΚΠΑ για τη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων στο Σχολικό Περιβάλλον…