Άρθρο Localit 03 Αυγούστου, 2023

Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος “επέστρεψε” στη Φλώρινα μέσα από τοιχογραφίες

Δυο τοιχογραφίες με σκηνές από ταινίες του μεγάλου σκηνοθέτη, Θεόδωρου Αγγελόπουλου δημιούργησε ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης, σε συνεργασία με τον δήμο Φλώρινας, μία στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και μία στη Δημοτική Αγορά της Φλώρινας. Πρόκειται για τον ίδιο καλλιτέχνη που πριν λίγες εβδομάδες, είχε φιλοτεχνήσει την προσωπογραφία του Θ. Αγγελόπουλου στο ΑΠΘ, την οποία έσβησαν οι αρχές.

Τώρα ο Γ. Κόφτης ταξίδεψε στη Φλώρινα, μία από τις αγαπημένες πόλεις – «σκηνές» του μεγάλου σκηνοθέτη, όπου έχουν γυριστεί σκηνές από ταινίες του, όπως «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού» με τον σπουδαίο Ιταλό ηθοποιό, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι. Μάλιστα για αυτήν την ταινία, το 1990 ο μητροπολίτης Φλώρινας, Αυγουστίνος Καντιώτης, είχε αφορίσει τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, όπως και τον Μαστρογιάννι και άλλους ηθοποιούς.

Για τη δημιουργία των συγκεκριμένων τοιχογραφιών ο Γιώργος Κόφτης, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, συνεργάστηκε με τον δήμο Φλώρινας.

Η πρώτη τοιχογραφία με θέμα σκηνή από τη γνωστή ταινία του σκηνοθέτη από το 1975, φιλοτεχνήθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Η δεύτερη τοιχογραφία στην Δημοτική Αγορά της Φλώρινας είναι παράλλαξη από σεκάνς  της ταινίας «Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αν. Μάνη: Seatrac στην παραλία Μαυροβουνίου για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Μηχανισμός Seatrac, τοποθέτησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στην παραλία Μαυροβουνίου, για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκροτείται Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα στην Ήπειρο

Τη συγκρότηση Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας δρομολογεί η περιφέρεια Ηπείρου. Στην κοινότητα μπορούν να ενταχθούν η…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…