Άρθρο Localit 21 Ιουλίου, 2023

Βύρωνας: Σχέδιο εκκένωσης χώρων φιλοξενίας ζώων (καταφυγίων) από το Δήμο

Σχέδιο για την εκκένωση των δύο άτυπων χώρων φιλοξενίας (καταφυγίων) ζώων που λειτουργούν φιλόζωοι πολίτες στον Υμηττό,  εντός των ορίων του Δήμου Βύρωνα, καταρτίστηκε με συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας, του Κέντρου προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος & της 5μελούς Επιτροπής ζώων συντροφιάς.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τα βήματα (εκκένωση, μεταφορά, προσωρινή παραμονή και φιλοξενία αν χρειαστεί), τους ανθρώπους (εργαζόμενους του Δήμου & εθελοντές των καταφυγίων), τον εξοπλισμό, τα οχήματα και τους χώρους υποδοχής και προσωρινής παραμονής των ζώων.

Δρομολογήθηκε επίσης άμεσα η εκπαίδευση – ενημέρωση των εμπλεκομένων, στο Κέντρο προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος με την συμμετοχή και του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του Βύρωνα.

«Είναι η πρώτη φορά που καταρτίζεται σχέδιο εκκένωσης στον Δήμο Βύρωνα, που συνεχώς μεριμνά για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει για τα ζώα συντροφιάς. Στόχος η ασφάλεια τόσο των ζώων όσο και των εθελοντών, σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος λόγω πυρκαγιάς.

Με την συνεργασία και τον συντονισμό, πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα στην προστασία όλων και την αντιμετώπιση των κινδύνων», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της «Ορεινής Συμμαχίας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων ο Δήμος Ελασσόνας

Την ένταξή του ως μέλους στην Ορεινή Συμμαχία (Mountain Partnership) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Μια μοναδική μουσική βραδιά με τον λαουτίστα Βασίλη Κώστα και τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο

Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Τα θεμέλια για μια δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Αθήνας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπήκαν…