Άρθρο Localit 17 Ιουλίου, 2023

Δυτ. Λέσβος: Παραδόθηκε μετά τη ολοκλήρωση της επισκευής του το σεισμόπληκτο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου

Παραδόθηκε σήμερα το πρωί, στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, σε ειδική εκδήλωση διοικητικής παραλαβής μετά την επισκευή του, το σεισμόπληκτο εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, των Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Γιώργου Αλάνη, Παιδείας Ζαχαρούλας Ιωακείμ και Προγραμματισμού Ασανούλας Γιαννή – Κοκκινέλλη.

Παρόντες ακόμη, πέραν των στελεχών της εργολήπτριας εταιρίας και της ΚΤΥΠ, ο Πρόεδρος της κοινότητας Πολιχνίτου Δημήτρης Γιανναρέλλης και μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Στρατής Αλεξίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κατωτριώτης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Δημήτρης Αλεξίου αλλά και εκπαιδευτικοί οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στο ολοκαίνουργιο σχολείο.

Το σεισμόπληκτο από το 2017, εμβληματικό σχολικό κτήριο του Πολιχνίτου, επισκευάστηκε ριζικά από τις δομικές ζημιές που είχε υποστεί και αναβαθμίστηκε πλήρως όντας πια πανέτοιμο, να υποδεχτεί ξανά τον Σεπτέμβρη τους μαθητές του, όπως σημειώνει ο Δήμος.

Προηγήθηκαν συνεχείς παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στα συναρμόδια Υπουργεία που ξεκίνησαν από το 2019, για να ακολουθήσουν οι μελέτες, η έγκριση των παρεμβάσεων από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και φυσικά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ύψους 1.066.000 ευρώ, ως τη δημοπράτηση του έργου το καλοκαίρι του 2021.

Με την επίβλεψη της ΚΤΥΠ, το έργο ολοκληρώθηκε το τελευταίο διάστημα, παραδόθηκε στον Δήμο και τον Σεπτέμβρη θα παραδοθεί στους μαθητές.

«Η σημερινή εξέλιξη, είναι δικαίωση της επιμονής μας αλλά και της υπομονής εκείνων που μας εμπιστεύτηκαν. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συνέβαλαν σε μία ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση και για ένα από τα πιο σημαντικά έργα που μπορεί να κάνει ένας Δήμος και γενικά η Πολιτεία: ένα σχολείο. Ευχαριστούμε θερμά φυσικά και την ΚΤΥΠ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάνναρη και τους ανθρώπους που κατασκεύασαν το ιδιαίτερο αυτό έργο, ενός σύγχρονου σχολείου εντός ενός ιστορικού κτηρίου», δήλωσε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Ηπείρου: Το Π.Σ. ενέκρινε τη συμμετοχή της περιφέρειας στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών

Το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της περιφέρειας Ηπείρου στην υπό…

Ενδιαφέρουν 07 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

 Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για…

Ενδιαφέρουν 07 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
7th OCEANMAN Vouliagmeni
Greece 2025: Στη Βουλιαγμένη ο αγώνας των κολυμβητών Open Water

Στη Βουλιαγμένη έρχεται  το OCEANMAN Greece,  έχοντας καταγράψει μια όμορφη πορεία από το 2015, αρχικά…