Άρθρο Localit 06 Ιουλίου, 2023

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ΑμεΑ θα λειτουργήσει στα Χανιά

Την δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας από το φθινόπωρο Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης και Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με ειδικές ανάγκες, ανακοίνωσε σήμερα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη.

«Μετά από πολλές προσπάθειες στον τομέα της οργάνωσης και της εύρεσης κατάλληλου χώρου, ανακοινώνουμε σήμερα την λειτουργία της δομής», επεσήμανε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η κ. Ζερβουδάκη.

Στο Κέντρο θα φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Στέλιος Βαλυράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη η οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια για στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους μέσα από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις.

«Με προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, έκφρασης και ψυχαγωγίας στοχεύουμε οι ωφελούμενοι να συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη δομή, σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Κατερίνα Κουναλάκη, θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών άνω των 12 ετών μέσω του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), που αφορά στην προώθηση και υποστήριξη ατόμων με αναπηρία, ενώ το κέντρο θα λειτουργεί με όλο το κατάλληλο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων της Αθήνας και το καλοκαίρι

Επιλεγμένα σχολικά κτίρια σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα παραμείνουν ανοιχτά από Δευτέρα έως…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Αμανατίδης σε ΡΑΕ: «Βρισκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε αδειοδότηση για πλωτά φωτοβολταϊκά στη λίμνη Πολυφύτου»

Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αδειοδότηση από τη ΡΑΕ για πλωτά φωτοβολταϊκά συστήματα στη λίμνη…