Άρθρο Localit 03 Ιουλίου, 2023

Άργος Ορεστικό: 20 περιπατητικές διαδρομές 102 χιλιομέτρων δρομολογεί ο Δήμος

Στην επέκταση και βελτίωση είκοσι περιπατητικών διαδρομών  συνολικού μήκους 102,24 χλμ , θέλει να προχωρήσει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, και για το λόγο αυτό υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου«Επέκταση και βελτίωση περιπατητικών διαδρομών στις Δ.Ε. Ίωνος Δραγούμη και Άργους Ορεστικού Δήμου Άργους Ορεστικού».

Η πρόταση -προϋπολογισμού 220.800 € -υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας».

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την επέκταση και βελτίωση μονοπατιών – περιπατητικών διαδρομών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Άργους Ορεστικού. Περιλαμβάνονται 20 περιπατητικές διαδρομές συνολικού μήκους 102,24 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή των Οντρίων, της Ασπροκκλησιάς – Αμμουδάρας – Βοτανίου και του όρους Ίστακος (Βογατσικό – Κωσταράζι – Μηλίτσα – Γέρμας – Αμπελόκηποι).

Επιπλέον όπως ενημερώνει ο Δήμος, έχει υποβληθεί υποέργο που αφορά δράσεις δημοσιότητας – προβολής των περιπατητικών διαδρομών, που περιλαμβάνει κατασκευή ιστοτόπου, εφαρμογή για mobile συσκευές, έντυπο τουριστικό υλικό και έντυπους  πληροφοριακούς χάρτες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αν. Μάνη: Seatrac στην παραλία Μαυροβουνίου για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Μηχανισμός Seatrac, τοποθέτησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στην παραλία Μαυροβουνίου, για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκροτείται Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα στην Ήπειρο

Τη συγκρότηση Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας δρομολογεί η περιφέρεια Ηπείρου. Στην κοινότητα μπορούν να ενταχθούν η…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…