Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2023

Αγ. Παρασκευή: «Ξανασκέφτομαι, Αναδημιουργώ, Αποκαθιστώ» στην κεντρική πλατεία

Με εκδήλωση ευαισθητοποίησης στην κεντρική πλατεία της πόλης, αύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 18:00 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μέσω της δράσης «Ξανασκέφτομαι, Αναδημιουργώ, Αποκαθιστώ», οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, θα ενημερωθούν για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Στόχος είναι μέσα από  πρωτότυπες βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις, η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και η αφύπνιση της νέας γενιάς για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα συμμετάσχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια και σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που αφορούν την ανακύκλωση στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Θα κληρωθεί ένα ποδήλατο για τους μικρούς μαθητές, θα μοιραστούν οικολογικές τσάντες με ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση, αρωματικά φυτά και θα διασκεδάσουν με τις μασκότ, κάνοντας βόλτα με το τρενάκι στις γειτονιές της πόλης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών από τον Δήμο Ρεθύμνης

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών ξεκινάει το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πως θα λειτουργεί η Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Έργων Πυροπροστασίας των Δήμων

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυροπροστασίας από τους…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημοτικό Συσσίτιο και ανήμερα το Πάσχα

Κανονικά, ανήμερα το Πάσχα 2024 και όλες τις Άγιες ημέρες θα συνεχιστεί, η διανομή του…