Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2023

Θεσσαλονίκη: Δημιουργία νέου Κοινωνικού Πολυιατρείου με τη συνεργασία Δήμου-Γιατρών του Κόσμου

Εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας από το επιστημονικό προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου μπορούν να λαμβάνουν πλέον οι ωφελούμενοι του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα και διαβιούν σε επισφαλείς στεγαστικές συνθήκες.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος της πόλης σχετικά, οι υπηρεσίες παρέχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με κλήση στον αριθμό 2310 566 641 επί της οδού Μοναστηρίου 62 (4ος όροφος του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας του Δήμου Θεσσαλονίκης) .

Ταυτόχρονα προσθέτει ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Γιατρούς του Κόσμου αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα το νέο Κοινωνικό Πολυιατρείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Γιατρών του Κόσμου στη διασταύρωση των οδών Λαγκαδά με Γαλανάκη (περιοχή «Δωδεκαόροφων»), με σκοπό την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες.

Στόχος είναι η λειτουργία βασικών ιατρικών υπηρεσιών με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, Παιδιατρικής, Γυναικολογίας, Παθολογίας, Ψυχιατρικής ενώ το έργο του Πολυιατρείου θα πλαισιώνεται από επιπρόσθετες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων η Οφθαλμολογική, η Δερματολογική, η Ακτινολογική και η Ορθοπεδική.

“Η δημιουργία του Κοινωνικού Πολυιατρείου με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης (Καραϊσκάκη 4, Τριανδρία και Μοναστηρίου 53-55), θα ενισχύσει την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας προς τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες”, όπως σημειώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το θερινό πρόγραμμα «Αθλητισμός και Παιχνίδι 2026» του Δήμου Δράμας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το θερινό πρόγραμμα «Αθλητισμός και Παιχνίδι 2026» του Δήμου Δράμας, ένας…

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία το «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών» στο Βαρούσι

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρωτοπόρο και καινοτόμο «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών», που δημιούργησε ο Δήμος…

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ξεκινά το πρόγραμμα στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων γατών

Ο Δήμος Αιγάλεω ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος στειρώσεων και περίθαλψης αδέσποτων γατών μέσω του…