Άρθρο Localit 02 Μαΐου, 2023

Νέος φωτισμός στην παραλία Πάργας

Αντικαταστάθηκε ο φωτισμός στο σύνολο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάργας με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED και ιστούς που εναρμονίζονται απόλυτα με την γραφική εικόνα της παραλίας. Ο Δήμος Πάργας με την παρέμβαση αυτή ολοκληρώνει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης του φωτισμού σε χαρακτηριστικά παραλιακά σημεία του,  με την αντικατάσταση περισσότερων από 350 παρωχημένων φωτιστικών και ιστών.

Ήδη τα προηγούμενα 3 χρόνια, όπως τονίζει, έχουν αντικατασταθεί το σύνολο των φωτιστικών στην παρόχθια ζώνη των εκβολών του ποταμού Αχέροντα στην Αμμουδιά, στην παραλία Λούτσας και στον Βάλτο. Προσθέτει δε ότι, πέρα από την σημαντική αισθητική αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί, σε όλες τις περιπτώσεις έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά νέας τεχνολογίας χαμηλής κατανάλωσης που είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και οδηγούν σε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με υψηλή απόδοση.

«Η προσπάθεια αυτή σταδιακά θα συνεχιστεί στο σύνολο του Δήμου, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Πέραμα εκπέμπει SOS!», Δήμος και οι κάτοικοι προχωρούν αύριο σε αποκλεισμό της πόλης

Με το σύνθημα «Οξυγόνο Τώρα! Το Πέραμα εκπέμπει SOS!» οι κάτοικοι του Περάματος, το δημοτικό…

Βιώσιμες Πόλεις 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αστική ανάπλαση με την ενοποίηση έξι σχολικών συγκροτημάτων στον δήμο Χαλανδρίου

Ξεκινά το επόμενο διάστημα στο δήμο Χαλανδρίου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η υλοποίηση…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη: Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Πανοράματος

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων τεχνικών μελετών για την…