Άρθρο Localit 28 Απριλίου, 2023

Τριήμερη δράση ενημέρωσης στη Λέρο για το πρόγραμμα Water matters

Την πρώτη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, υλοποίησε στη Λέρο,(4-6 Απριλίου), το  πρόγραμμα «Water matters-Αύξηση της Γνώσης για τη Σημασία της Καλής Κατάστασης των Υδάτινων Σωμάτων», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Διαχείριση Υδάτων» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021). Διαχειριστής του Προγράμματος είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό Θέατρο του νησιού, σε συνεργασία με τον Δήμο, η ημερίδα -sciencecafé-, στην οποία παρουσιάστηκε το έργο, από την  Αργυρώ Ανδριοπούλου (ΕΛΚΕΘΕ),  και η υδρολογική κατάσταση στη Λέρο από τον Νικόλαο Σκουλικίδη (ΕΛΚΕΘΕ). Στη διάρκεια της ημερίδας  την οποία παρακολούθησαν ο δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πολίτες επαγγελματίες και εκπαιδευτικοί της Λέρου, συζητήθηκαν και προτάθηκαν ιδέες για την εξοικονόμηση των υδατικών πόρων στο νησί.

Στη  τριήμερη διοργάνωση, πραγματοποιήθηκαν ποικίλες βιωματικές δράσεις, δράσεις πεδίου και δράσεις στο σχολικό περιβάλλον, όπου συμμετείχαν μαθητές/τριες από το 1οκαι 2οΓυμνάσιο Λέρου, καθώς και μαθητές/τριες του ΓΕΛ, του ΕΠΑΛ και του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ζωικούς οργανισμούς του γλυκού νερού με τη χρήση στερεοσκοπίου, καθώς και να μετρήσουν φυσικοχημικές παραμέτρους σε δείγματα νερού που προσκομίστηκαν από τους εκπαιδευτικούς από διάφορες πηγές – βρύσες του νησιού.

Συνολικά, σε όλες τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…