Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2023

Καλαμάτα: Εγκρίθηκε το έργο της ΔΕΥΑΚ για προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων

Στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε η Πράξη «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας-Φάση Β», προϋπολογισμού 9 εκατ. € , το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας  και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Θ. Βασιλόπουλος, για την θετική έκβαση: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μία ακόμα διεκδίκηση που είχαμε ως Δήμος και ΔΕΥΑ Καλαμάτας είχε θετική έκβαση. Πρόκειται για το έργο της αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 9 εκατ. € που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων καθώς και όλου του απαραίτητου τεχνικού και ψηφιακού εξοπλισμού».

Το έργο αφορά -μεταξύ άλλων- την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 6.500 ψηφιακών υδρομετρητών στην περιφέρεια του Δήμου, την τοποθέτηση 36 ψηφιακών κεντρικών υδρομετρητών στους αγωγούς του συνδέσμου ύδρευσης, 57 αυτόματες ηλεκτροβάνες ελέγχου του δικτύου μέσα στην πόλη, καθώς και επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου με στόχο τον άμεσο εντοπισμό των διαρροών και τον έλεγχο ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βασιλόπουλος, όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια του Συστήματος Τηλεδιαχείρισης που διαθέτει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχίζουν οι εγγραφές και επανεγγραφές στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αχαρνών

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων και βρεφών,…

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλία: Μηνύσεις κατά υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, πρώην περιφερειάρχη, δημάρχων και Δασαρχείου για καταστροφή περιουσιών στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023

Ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, των οποίων η περιουσία καταστράφηκε από τα νερά της Κάρλας, κατέθεσαν μήνυση κατά…

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται το δίκτυο βυθιζόμενων κάδων στο Αιγάλεω

Νέους βυθιζόμενους κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων, τοποθέτησε ο Δήμος Αιγάλεω, σε σημεία της πόλης όπου…