Άρθρο Localit 16 Μαρτίου, 2023

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον Δήμο Ζωγράφου

Στην ίδρυση και λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, προχωρά ο Δήμος Ζωγράφου.

Η κοινωνική  δράση υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με  κύριο στόχο την υποστήριξη και την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα μνήμης και Άνοιας, καθώς και των φροντιστών τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας εντάσσεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας-Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ισότητας των Φύλων και στελεχώνεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό που ήδη απασχολείται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Στο Συμβουλευτικό Σταθμό, μπορούν να απευθύνονται, άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς, αλλά και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης των προσερχομένων θα γίνεται αφού υποβληθούν σε νευροψυχολογικές δοκιμασίες από τους ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας του Δήμου, οι οποίοι στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό. Στην περίπτωση που υπάρξουν αξιολογήσιμα ευρήματα, το άτομο θα παραπέμπεται στον γιατρό του Ιατρείου Μνήμης του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια λειτουργεί στο κτήριο του ΚΗΦΗ Ζωγράφου (Αθανασίου Διάκου 18) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους στο τηλέφωνο: 210 7481980

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Οι βασικοί άξονες του προγραμματισμού για το 2026

Τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες του για το 2026 παρουσιάζει ο Δήμος Νισύρου. Στο…

Ενδιαφέρουν 26 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία και αποκατάσταση ζημιών: Αυτοψίες και αποζημιώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…