Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2023

Νέες έξυπνες στάσεις λεωφορείων στον Δήμο Γρεβενών

Νέες “έξυπνες” στάσεις λεωφορείων, προϋπολογισμού 50.000€, απέκτησε ο Δήμος Γρεβενών, με χρηματοδότηση του Προγράμματος “ΦιλόΔημος ΙΙ”.

Οι 13 μοντέρνες στάσεις οικολογικής τεχνολογίας καθώς είναι ενεργειακά αυτόνομες με τη βοήθεια φωτοβολταϊκών συστημάτων, προσφέρουν νυχτερινό φωτισμό, δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών, ενώ σύντομα θα παρέχουν ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, αλλά και λειτουργία τηλεματικής, αναγγέλλοντας την ώρα άφιξης των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων τύπου LED που υπάρχουν.

«Με σκοπό την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, υιοθετώντας σύγχρονες πρακτικές που αναβαθμίζουν ριζικά το αστικό περιβάλλον και τις δημόσιες συγκοινωνίες, η Δημοτική Αρχή Γρεβενών προχώρησε στην τοποθέτηση “έξυπνων” στάσεων λεωφορείων, αξιοποιώντας ορθά όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία υπέρ των πολιτών στο πλαίσιο της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρήστος Τριγώνης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλμυρού: Όλα τα δικαιολογητικά με ένα “κλικ”

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού έκανε ο δήμος Αλμυρού, διευκολύνοντας πλέον σημαντικά…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…

Μη κατηγοριοποιημένο 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Ρέντη

Το Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη)  στην καρδιά του Αγ. Ι. Ρέντη, φιλοξενεί…