Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2023

Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για μείωση αντικειμενικών αξιών ακινήτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, ενέκρινε ομόφωνα στη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου, την εισήγηση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, για μείωση των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις οικιστικές ζώνες του Δήμου για το 2023, στα επίπεδα που κινήθηκαν κατά το έτος 2019 (ΦΕΚ 2192/Β/12-06-2018.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε ομόφωνα από τις δημοτικές παρατάξεις και θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός,  με τη συγκεκριμένη απόφαση ευνοούνται οι κάτοικοι των Αχαρνών καθώς ο Δήμος ζητά από την πολιτεία να μειώσει τους συντελεστές, να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες και να μην ισχύσει το ΦΕΚ του περασμένου Ιουλίου, αλλά να επανέλθουν οι προγενέστερες τιμές.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Δήμου, η  αύξηση των αντικειμενικών αξιών για το 2022, δεν αποτυπώνει την αγοραστική αξία και επιπλέον επιβαρύνει τα νοικοκυριά με:

α) μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των μεταβιβάσεων

β) εκτίναξη των φορολογικών υποχρεώσεων

γ) αδικίες στον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός επιδομάτων και άλλων κοινωνικών παροχών χάνοντας το δικαίωμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το επίδομα στέγασης, τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, οι νέες αντικειμενικές αξίες που ισχύουν στις 22 οικιστικές ζώνες των Αχαρνών δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι ο Δήμος επλήγη από τις πυρκαγιές του 2021 που κατέστρεψαν ολοσχερώς και μερικώς κατοικίες.

«Στον Δήμο Αχαρνών υπάρχουν 22 οικιστικές ζώνες στις οποίες παρατηρούνται στρεβλώσεις και αδικίες λόγω των νέων αντικειμενικών αξιών. Για παράδειγμα, η περιοχή της Βαρυμπόμπης από 1250 ευρώ/τ.μ  γίνεται 1700 ευρώ/τ.μ με το καινούργιο ΦΕΚ. Εμείς λοιπόν, τι ζητάμε ως δημοτικό συμβούλιο; Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Μαδρίτη κήρυξη τον πόλεμο στις παράνομες τουριστικές ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Τα αδήλωτα τουριστικά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα έχουν πολλαπλασιαστεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στη Μαδρίτη, γεγονός που…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Καβάλας: Μεταφορά γνώσης για τα Κέντρα Δημιουργικής Επανάχρησης στο πλαίσιο του προγράμματος CURE+

Διαδικτυακά σεμινάρια υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος CURE+, τον περασμένο Μάρτιο Απρίλιο και Ιούνιο, με…

Ενδιαφέρουν 02 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το FINISH και η πρωτοβουλία «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» ταξίδεψαν στην Τήλο

Οι κάτοικοι της Τήλου υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» και δεσμεύτηκαν…