Άρθρο Localit 30 Δεκεμβρίου, 2022

Μ. Βορίδης: Ερευνώνται τυχόν έκνομες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν

Με μπαράζ αποφάσεων παύει αντιδημάρχους, ζητά παραιτήσεις αιρετών, απολύει εργαζόμενους  με την αιτιολογία ότι είναι “γκιουλενιστές”

 

Τυχόν έκνομες ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου  Οντέρ Μουμίν εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ιάσμου  με μπαράζ αποφάσεων τις τελευταίες εβδομάδες ανακαλεί  όλους τους προσφάτως ορισμένους  αντιδημάρχους και προέδρους νομικών προσώπων αναλαμβάνοντας ο ίδιος όλες τις αρμοδιότητες, ζητά την παραίτηση ακόμη και αιρετών, απολύει καταχρηστικά αρκετούς εργαζόμενους με την αιτιολογία ότι «συσχετίζονται με την Διεθνή Τρομοκρατική FETÖ (γκιουλενιστές) και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». Μάλιστα στις αποφάσεις του εμπλέκει και τον βουλευτή ΝΔ Ροδόπης Ευρυπίδη Στυλιανίδη, τον τέως βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ως μέλος  της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ, καθώς και τον πρώην δήμαρχο Ιάσμου Σταύρο Καζάκη, ως αρχηγό της FETÖ.

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκτροχιαστεί η κατάσταση. Έχουμε ένα δήμαρχο που εκτοξεύει συλλήβδην χαρακτηρισμούς για όλους τους υπαλλήλους, ότι είναι άχρηστοι, ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά ή ότι συμμετέχουν σε εγκληματική οργάνωση. Παραπέμπει υπαλλήλους στο Πειθαρχικό χωρίς να στοιχειοθετεί τους λόγους», δήλωσε ο Δημήτρης Μάγγας, πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Όπως είχε πει, μιλώντας στις 19 Δεκεμβρίου, στο MEGA, έχει σταλεί εξώδικο στο δήμαρχο, το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Η τελευταία κίνηση του δημάρχου ήταν να κλειδώσει το ταμείο, να φωνάξει κλειδαρά και να αλλάξει κλειδαριά, ενώ έδιωξε και την ταμία του δήμου», συμπλήρωσε ο κος Μάγγας, τονίζοντας πως πρόκειται για μία απαράδεκτη εικόνα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ο υπουργός Μ. Βορίδης ζήτησε επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 29 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Bonus παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Ποιοι υπάλληλοι μπορεί να είναι δικαιούχοι, πώς γίνεται η επιλογή , ποιό το ύψος της ανταμοιβής

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών   Το νέο σύστημα κινήτρων και…

Υπουργείο Εσωτερικών 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για τον έλεγχο των αιτήσεων του Α΄ κύκλου κινητικότητας

Το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Α΄ Κύκλου Κινητικότητας για το 2024 και μετά τη…

Υπουργείο Εσωτερικών 25 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Αλλαγές στη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία των συμβουλευτικών οργάνων των ΟΤΑ (Εγκύκλιος)

Αλλαγές στη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία των συμβουλευτικών οργάνων των δήμων εισάγει εγκύκλιος του υπουργείου…