Άρθρο Localit 23 Δεκεμβρίου, 2022

Στους δήμους Μυτιλήνης και Ανατολικής Σάμου οι εκτάσεις των πρώην ΚΥΤ σε Μόρια και Βαθύ

Σε τελική ευθεία βρίσκεται η παράδοση στους δήμους Μυτιλήνης και Ανατολικής Σάμου των εκτάσεων των πρώην Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Μόρια και Βαθύ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καθώς δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης οι αποφάσεις που αφορούν στην εκποίησή τους.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρείχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει η ανακοίνωση, “την απαιτούμενη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, για την αγορά, τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των εκτάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία των μεταναστών”.

Στις αρχές του 2023 αναμένεται να υπογραφούν τα τελικά συμβόλαια από τους δικαιούχους Δήμους και το Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας, στο οποίο ανήκαν οι εκτάσεις, οπότε θα ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία μεταβίβασης, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 21 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αιγάλεω τίμησε την πρωταθλήτρια ξιφασκίας Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου

Ο Δήμος Αιγάλεω τίμησε την αθλήτρια ξιφασκίας Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου,  με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού…

Με μια ματιά 13 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Αρχιτεκτονική για παιδιά» στην Κοζάνη

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρχιτεκτονική για παιδιά» ξεκινά την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026…

Με μια ματιά 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα Ψαρά στο επίκεντρο του ελληνικού σκακιού με το Psara Chess Days

Το 75ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού έχει ήδη ξεκινήσει στον Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών, στο…