Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2022

Κατερίνη:Αναβαθμίζονται 27 στάσεις αστικών λεωφορείων

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση 27 στάσεων αστικών λεωφορείων ξεκινούν άμεσα στον Δήμο Κατερίνης, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Ήδη, υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Προμήθεια στεγάστρων στάσεων λεωφορείων Δήμου Κατερίνης», από τον αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας του Δήμου Κατερίνης, Γιάννη Συμεωνίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Σύμφωνα με την σύμβαση, το έργο ύψους 99.977,48 ευρώ με Φ.Π.Α., το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε έξι μήνες, ενώ αναμένεται να διαμορφώσει στάσεις λεωφορείων λειτουργικές – προσαρμοσμένες στο περιβάλλον.

Ειδικότερα, παρεμβάσεις, θα υλοποιηθούν σε 27 θέσεις στάσεων αστικών γραμμών, με την αντικατάσταση υφιστάμενων, καθώς και την τοποθέτηση νέων. Πιο συγκεκριμένα: προγραμματίζεται να υλοποιηθούν εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την κατασκευή –  μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την προμήθεια εξοπλισμού,  τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού (π.χ. στέγαστρα, καθίσματα, φωτισμός κ.α.).

Επιπλέον, οι νέες στάσεις θα διαθέτουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο internet του Δήμου, με ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες, κατά το χρόνο αναμονής τους.

«Σε συνεννόηση και συνεργασία με το ΚΤΕΛ, προχωράμε στην αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση των στάσεων που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς της. Το έργο συμβάλλει στην αναβάθμιση του ελεύθερου δημοσίου χώρου. Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Εξασφαλίζουμε υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας» τονίζει από την πλευρά του, ο Γ. Συμεωνίδης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών από τον Δήμο Ρεθύμνης

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών ξεκινάει το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πως θα λειτουργεί η Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Έργων Πυροπροστασίας των Δήμων

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυροπροστασίας από τους…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημοτικό Συσσίτιο και ανήμερα το Πάσχα

Κανονικά, ανήμερα το Πάσχα 2024 και όλες τις Άγιες ημέρες θα συνεχιστεί, η διανομή του…