Άρθρο Localit 29 Νοεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑ Κοζάνης: Έκκληση για ρύθμιση θερμοστατών μεταξύ 19- 21ο C εξαιτίας ελλιπούς τροφοδοσίας της τηλεθέρμανσης από τη ΔΕΗ

Έκκληση προς τους καταναλωτές να ρυθμίσουν τους θερμοστάτες της εσωτερικής τους εγκατάστασης θέρμανσης μεταξύ 19 και 21ο C, απευθύνει με ανακοίνωση της η ΔΕΥΑ Κοζάνης, εξαιτίας της ελλιπούς τροφοδοσίας του συστήματος της τηλεθέρμανσης.

Ειδικότερα η ΔΕΥΑ ενημερώνει  τους διασυνδεδεμένους στο δίκτυο τηλεθέρμανσης καταναλωτές ότι λόγω της ελλιπούς τροφοδοσίας του συστήματος της τηλεθέρμανσης Κοζάνης από μία και μόνο λιγνιτική μονάδα του ΑΗΣ/ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ενδέχεται να παρουσιαστεί αστάθεια στην λειτουργία της και ανεπάρκεια στην παροχή θερμικής ισχύος, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους που η ζήτηση θα είναι αυξημένη, και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί αυτή η κατάσταση.

«Η επιχείρηση, τονίζει,δυστυχώς, αδυνατεί να καλύψει το έλλειμμα του φορτίου αυτού με την χρήση του λεβητοστασίου αιχμής.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι καταναλωτές όπως ρυθμίσουν τους θερμοστάτες της εσωτερικής τους εγκατάστασης θέρμανσης μεταξύ 19 και 21ο C, ενώ σε περίπτωση πολύωρης ή μακροχρόνιας απουσίας τους καλό θα είναι να ρυθμίζουν τον θερμοστάτη στο επίπεδο της αντιπαγωτικής προστασίας ( ~ 3 – 4ο C), έτσι ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας».

Σε ό,τι αφορά τα Δημόσια κτίρια καλεί τους υπευθύνους κατά τις ώρες που δεν λειτουργούν οι υπηρεσίες να κλείνουν τους θερμοστάτες για να γίνεται και εκεί εξοικονόμηση ενέργειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αν. Μάνη: Seatrac στην παραλία Μαυροβουνίου για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Μηχανισμός Seatrac, τοποθέτησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στην παραλία Μαυροβουνίου, για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκροτείται Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα στην Ήπειρο

Τη συγκρότηση Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας δρομολογεί η περιφέρεια Ηπείρου. Στην κοινότητα μπορούν να ενταχθούν η…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…