Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2022

Στειρώθηκαν 400 ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας

Τετρακόσια ζώα, κυρίως γάτες, στειρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες  στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος στείρωσης που πραγματοποιήθηκε σε εθελοντική βάση σε συνεργασία με την Γερμανική φιλοζωική οργάνωση TierInsel Umut Evie.V και με την συνδρομή τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών.

Ο δήμος Λαρισαίων είναι από τους λίγους δήμους που καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων, λειτουργώντας και συντηρώντας σε πολύ καλή κατάσταση το δημοτικό κυνοκομείο, και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς υλοποιούνται ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις, τόνισε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης κατά την επίσκεψή του σ΄ αυτό, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του προγράμματος. «Ως δημοτική αρχή, είμαστε υπέρ των συνεργασιών και των συνεργειών με τους φορείς της πόλης. Σε όλα τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα όχι μόνο θέλουμε αλλά επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες. Αυτό κάνουμε και για το θέμα των αδέσποτων», τόνισε ο Απ. Καλογιάννης ευχαριστώντας όλους όσοι συνεργάζονται και βοηθούν και ειδικότερα το προσωπικό του κυνοκομείου, τους εθελοντές Έλληνες και ξένους και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Η πρόεδρος πρόεδρος Αδέσποτων Εθελοντών Λάρισας Αλεξάνδρα Μουστάκα, σε δηλώσεις τόνισε ότι το πρόγραμμα στήριξε κυρίως την στείρωση γατών, επειδή υπάρχει πρόβλημα με τον πληθυσμό τους. Πρέπει να γίνει ακόμα περισσότερο κατανοητό και συνείδηση από τον κόσμο, ότι μόνο με τις στειρώσεις θα ελεγχθεί ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων. Παράλληλα, πρέπει να ενταθεί η ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία και στο χώρο της εκπαίδευσης. Τα ζώα δεν φυτρώνουν μόνο τα ζώα τους, τα αδέσποτα προέρχονται από τα δεσποζόμενα, τα οποία πρέπει να στειρώνονται.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Β. Τζουμέρκων: “Ταξίδι εξοικείωσης” των επαγγελματιών με τα χωριά, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες της περιοχής

Στα τέλη Μαΐου προγραμματίζεται το «ταξίδι εξοικείωσης» των επαγγελματιών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων με τα…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κιλκίς: Βιωματικά εργαστήρια στα σχολεία για την έμφυλη βία

Βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων ενάντια στην έμφυλη βία στα σχολεία υλοποίησε…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αν. Σάμου: Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας πρόγραμμα ανταλλαγής…