Άρθρο Localit 07 Νοεμβρίου, 2022

Μελέτες για τη χωροθέτηση καταδυτικού πάρκου στον Δήμο Δελφών

Σύμβαση για την εκπόνηση των μελετών, που θα οδηγήσουν στη χωροθέτηση του καταδυτικού πάρκου στον Δήμο Δελφών, υπεγράφη την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Το έργο με τίτλο «Εκπόνηση μελετών για τη χωροθέτηση καταδυτικού πάρκου στο Δήμο Δελφών», είναι προϋπολογισμού 74.147,72 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τους ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών και έσοδα των ΑΠΕ.

Ως περιοχή διερεύνησης της χωροθέτησης του καταδυτικού πάρκου, ορίζεται το σύνολο του θαλάσσιου χώρου του Δήμου Δελφών, ενώ οι απαιτούμενες μελέτες που θα εκπονηθούν είναι χωροταξική, οικονομική, μηχανολογική, λιμενική, τοπογραφική, γεωτεχνική και περιβαλλοντική.

«Ο Δήμος Δελφών προχωρά τη διαδικασία για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου, το οποίο η περιοχή είχε ως αίτημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το τουριστικό του προϊόν με την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να συγκροτήσει έναν ιδιαίτερα αξιόλογο πόλο του εν λόγω τομέα, καθώς διαθέτει ένα σπάνιο φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον με ενδιαφέροντες βυθούς, γεμάτους υφάλους και σπήλαια.

«Η χωροθέτηση του καταδυτικού πάρκου, έχει αναπτυξιακό πρόσημο, αφού θα δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στον Δήμο μας για την ανάπτυξη ενός ιδιαιτέρως ποιοτικού τομέα του τουρισμού. Σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία του τόπου και τις ομορφιές της φύσης, συνθέτουμε ένα πλέγμα επιλογών στους εν δυνάμει επισκέπτες μας, τεσσάρων εποχών. Ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα, όπως αξίζει στην περιοχή μας», δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών από τον Δήμο Ρεθύμνης

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών ξεκινάει το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πως θα λειτουργεί η Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Έργων Πυροπροστασίας των Δήμων

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυροπροστασίας από τους…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημοτικό Συσσίτιο και ανήμερα το Πάσχα

Κανονικά, ανήμερα το Πάσχα 2024 και όλες τις Άγιες ημέρες θα συνεχιστεί, η διανομή του…