Άρθρο Localit 27 Οκτωβρίου, 2022

Ψηφιακό παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας από τον Δήμο Χαλκιδέων

Ψηφιακό Παρατηρητήριο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στις νέες συνθήκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας προωθεί ο Δήμος Χαλκιδέων.

Στο πλαίσιο αυτό η δήμαρχος Έλενα Βάκα και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Ιωάννης Γεροντίτης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, για την συγκεκριμένη πράξη.

Η εν λόγω δράση όπως τονίζεται, είχε προβλεφθεί, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Χαλκιδέων και θα υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Με τη συγκεκριμένη πράξη, ο Δήμος Χαλκιδέων, με την τεχνική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Εύβοιας, θα λειτουργήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα στρατηγικής υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της ικανότητας προσαρμογής των ΜΜΕ στις αλλαγές της αγοράς και στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού, με την αξιοποίηση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων.

Στόχος του έργου είναι:

  • Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ικανότητας προσαρμογής των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στις αλλαγές της αγοράς και στις νέες συνθήκες ανταγωνισμού
  • Η ανάδειξη της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα και καλών πρακτικών
  • Η ολοκληρωμένη ενημέρωση επιχειρήσεων και εργαζομένων και η πρόσβαση σε μεθοδολογίες και ψηφιακά εργαλεία
  • Η καταγραφή του επιχειρηματικού κλίματος και των προβλημάτων, μέσω ηλεκτρονικών δημοσκοπήσεων και ερευνών αγοράς
  • Η δημοσιότητα για την ενημέρωση, την δικτύωση και την διάδοση των αποτελεσμάτων της δράσης

«Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας αποτελεί προτεραιότητά μας και απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική ανάπτυξη. Η πολύ καλή συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι, μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των φορέων, αποκτά δυναμική και πρόοδο ο τόπος μας», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Οι βασικοί άξονες του προγραμματισμού για το 2026

Τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες του για το 2026 παρουσιάζει ο Δήμος Νισύρου. Στο…

Ενδιαφέρουν 26 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία και αποκατάσταση ζημιών: Αυτοψίες και αποζημιώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…