Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2022

Βιωματικό σεμινάριο για τη διαχείριση του χρόνιο πόνου στο Αίγιο

Ομαδικό βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Η Διαχείριση του χρόνιου πόνου», διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας.

Οι συναντήσεις  θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, και θα πραγματοποιούνται σε δεκαπενθήμερη βάση, ημέρα Δευτέρα και κατά τις ώρες 5:30-7 το απόγευμα, στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου (1ος όροφος).

Τις συναντήσεις συντονίζει η συνεργάτρια – εθελόντρια Ευαγγελία Αποστολοπούλου, Ψυχολόγος MSc, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Στελεχών Κοινωνικής Φροντίδας.

Πληροφορίες καθημερινά 10.00- 14.00 στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) Νικ. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου, στο τηλέφωνο 26910/28210 ή στο email: dhkepaigialeias@gmail.com.

Ο χρόνιος πόνος μπορεί να επηρεάσει κάθε μέρος της ζωής ενός ατόμου, την εργασία, την κοινωνική ζωή, τον ύπνο του/της και την ψυχική του/της υγεία.

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους χρόνιους πόνους είναι: κεφαλόπονοι, πόνοι μετά από κάποια εγχείρηση, στη μέση, στην πλάτη, ινομυαλγίες, πόνος από καρκίνο, από ρευματικά νοσήματα, ψυχογενής πόνος (κατάθλιψη, προβλήματα ύπνου, κοινωνική απομόνωση κλπ.).

Μέθοδοι που συνδυάζουν την ψυχολογία και το σώμα, μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες να διαχειριστούν το χρόνιο πόνο, να μειώσουν την ποσότητα και να αποκτήσουν τον έλεγχο του πόνου που βιώνουν, μακροπρόθεσμα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχίζουν οι εγγραφές και επανεγγραφές στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αχαρνών

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων και βρεφών,…

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλία: Μηνύσεις κατά υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, πρώην περιφερειάρχη, δημάρχων και Δασαρχείου για καταστροφή περιουσιών στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023

Ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, των οποίων η περιουσία καταστράφηκε από τα νερά της Κάρλας, κατέθεσαν μήνυση κατά…

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται το δίκτυο βυθιζόμενων κάδων στο Αιγάλεω

Νέους βυθιζόμενους κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων, τοποθέτησε ο Δήμος Αιγάλεω, σε σημεία της πόλης όπου…