Άρθρο Localit 21 Οκτωβρίου, 2022

Είκοσι νέα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων σε Βύρωνα και Καρέα

Στον Βύρωνα συνεχίζεται  η εγκατάσταση συστημάτων υπογειοποιημένων (βυθιζόμενων) κάδων σε νέα σημεία, τα οποία προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, με το Δήμο, να μετρά συνολικά 14 σημεία, στα οποία οι κάδοι έχουν αντικατασταθεί από υπογειοποιημένα συστήματα.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα σημεία θα αυξηθούν σε 18, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμα δύο τοποθετήσεις, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 20 σημεία με εγκατεστημένους υπογειοποιημένους κάδους απορριμμάτων.

“Η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες, παρά τη μείωση προσωπικού, να αναβαθμίσει το επίπεδο καθαριότητας της πόλης, να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί βυθιζόμενοι κάδοι, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και παρακαλούνται οι  δημότες να διευκολύνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων και να μην εμποδίζουν με τα οχήματά τους τους εργαζόμενους της Καθαριότητας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν οι πολίτες κατεβάσουν ογκώδη απορρίμματα στο δρόμο, πρέπει πρώτα να έχουν συνεννοηθεί για την αποκομιδή τους με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 210 7640512.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συσκευασίες φυτοφαρμάκων συλλέγει ο Δήμος Θέρμης

Τη δυνατότητα ειδικής διαχείρισης κενών ρυπασμένων συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων συσκευασιών, προσφέρει ο Δήμος Θέρμης στο…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Δήμος Βριλησσίων, το έργο αποκατάστασης και συντήρησης ραμπών ΑμεΑ, με…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

Στον Δήμο Κιλκίς, ξεκινά το πρόγραμμα για τη  συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων με σκοπό την…