Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2022

Καλαμάτα: Έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων για την αποτροπή κινδύνου καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα

Τη έναρξη των διαδικασιών σύναψης προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Έργα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων για την αποτροπή κινδύνου καταστροφών από έντονα καιρικά φαινόμενα», ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης θα συνταχθεί και θα εγκριθεί μετά τη σύνταξη της οριστικής μελέτης του έργου, την οποία θα εκπονήσει η ΔΕΥΑΚ.

Έχει συνταχθεί προμελέτη από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Όπως σημειώνεται επίσης, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών σε υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες κατά την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινόμενων, η ΔΕΥΑΚ, έπειτα και από σχετικά αιτήματα προέδρων κοινοτήτων, εκπόνησε προμελέτη για την κατασκευή των άμεσα αναγκαίων τεχνικών έργων, με σκοπό να εκτονωθούν οι πλημμυρικές ροές και να αποσυμφορηθούν τα υφιστάμενα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την προμελέτη, προβλέπεται η κατασκευή α) αγωγών αποχέτευσης ομβρίων καταλλήλων διαμέτρων και υλικού, β) υδροσυλλογών ομβρίων υδάτων και γ) ανοικτών τάφρων. Η προεκτίμηση της δαπάνης για την εκτέλεση των αναγκαίων τεχνικών έργων ανέρχεται σε 480.000,00 €.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών από τον Δήμο Ρεθύμνης

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών ξεκινάει το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πως θα λειτουργεί η Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Έργων Πυροπροστασίας των Δήμων

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυροπροστασίας από τους…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Δημοτικό Συσσίτιο και ανήμερα το Πάσχα

Κανονικά, ανήμερα το Πάσχα 2024 και όλες τις Άγιες ημέρες θα συνεχιστεί, η διανομή του…