Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2022

Καθαρισμός αρχαίας αγοράς – Επιχείρηση αντί γκράφιτι από τον Δήμο Αθηναίων

Ολοκληρώθηκε η δύσκολη επιχείρηση αντί γκράφιτι στον χώρο της αρχαίας αγοράς στην Αθήνα. Μία πέτρινη επιφάνεια 300 τμ καθαρίστηκε πλήρως και τοποθετήθηκε ειδικό φιλμ για την αποτροπή μελλοντικού βανδαλισμού. Η επιχείρηση καθαρισμού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, χρειάστηκαν 5 μέρες για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός με μια ομάδα 8 ατόμων να εργάζονται εντατικά σε καθημερινή βάση. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε βανδαλιστεί πριν από περίπου δυόμισι χρόνια και είχε αποκατασταθεί από τα συνεργεία του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε ότι «Αποκαταστήσαμε ταχύτατα, και με τη δέουσα φροντίδα, τη φθορά σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο που στην αρχαιότητα αποτέλεσε το επίκεντρο του δημόσιου βίου και σήμερα την “καρδιά” της Αρχαίας Αθήνας και πόλο έλξης για τους επισκέπτες της. Δε θα ανεχθούμε εικόνες βανδαλισμού σε κανέναν αρχαιολογικό χώρο ή μνημείο της πόλης». και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε, παράλληλα, να δίνουμε τη “μάχη” στο κέντρο και τις γειτονιές για μια πιο καθαρή πόλη. Το έργο μας αποτυπώνεται σε αριθμούς: Συνολικά 33.536 τ.μ. επιφανειών έχουν καθαριστεί από tags και έχουν αποκτήσει μια ανανεωμένη όψη. Οι δράσεις αντι-γκράφιτι συνεχίζονται εντατικά, με στόχο να εξασφαλίσουμε μια πιο όμορφη καθημερινότητα για τους Αθηναίους και μια πιο φιλόξενη πόλη για τους επισκέπτες μας».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καθαρισμού, τοποθετήθηκε ειδικό “φιλμ”, με στόχο την προστασία της επιφάνειας από νέους βανδαλισμούς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αν. Μάνη: Seatrac στην παραλία Μαυροβουνίου για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Μηχανισμός Seatrac, τοποθέτησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στην παραλία Μαυροβουνίου, για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκροτείται Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα στην Ήπειρο

Τη συγκρότηση Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας δρομολογεί η περιφέρεια Ηπείρου. Στην κοινότητα μπορούν να ενταχθούν η…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…