Άρθρο Localit 12 Σεπτεμβρίου, 2022

Χανιά: Σχολικά είδη για τους μαθητές των ευάλωτων οικογενειών από τον Δήμο

Σχολικά είδη σε παιδιά 260 οικογενειών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες θα διαθέσει και τη νέα σχολική περίοδο ο Δήμος Χανίων μέσω των υπηρεσιών πρόνοιας και συντονισμό από το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, ΑμεΑ και Ισότητας.

Η διανομή θα πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, σε μαθητές που οι οικογένειες τους είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και Ρομά, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στο Κέντρο Κοινότητας Ρομά – Παράρτημα Σούδας.

Στόχος της προσπάθειας είναι η ενίσχυση των παιδιών αυτών ώστε όπως επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «να μην υπάρξει κανείς στον δήμο μας, που θα νιώσει αποκλεισμό. Από τις μεγάλες παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια και τους εξωτερικούς χώρους, έως τα τετράδια και τα μολύβια του κάθε παιδιού, θέλουμε το σχολείο να είναι το μέρος όπου το κάθε παιδί θα νιώθει ασφαλές και χαρούμενο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «τα σχολικά είδη που θα διατεθούν περιλαμβάνουν, νέες τσάντες, τετράδια, μαρκαδόρους και μολύβια, καθώς και όλα τα απαραίτητα που θα εφοδιάσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για μια αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία, ενάντια στον σχολικό και κοινωνικό αποκλεισμό και τη σχολική διαρροή».

Για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που για μία ακόμα χρονιά, συμβάλλουμε στην αξιοπρεπή πρόσβαση στην εκπαίδευση. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα βασικά σχολικά είδη δε θα λείψουν από κανένα μαθητή και από κανένα σπίτι, ενόψει της αρχής της νέας σχολικής χρονιάς».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αλμυρού: Όλα τα δικαιολογητικά με ένα “κλικ”

Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού έκανε ο δήμος Αλμυρού, διευκολύνοντας πλέον σημαντικά…

Ενδιαφέρουν 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε δημόσια διαβούλευση νσχ του ΥΠΕΘΟ για τη μεταρρύθμιση του πλασίου δημοσιονομικής διαχείρισης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη…

Μη κατηγοριοποιημένο 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Ρέντη

Το Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη)  στην καρδιά του Αγ. Ι. Ρέντη, φιλοξενεί…