Άρθρο Localit 10 Αυγούστου, 2022

Ολοκληρώθηκε η ανόρυξη των αρδευτικών γεωτρήσεων στον δήμο Μουζακίου

Μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών,  ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης – ανόρυξης συνολικά πέντε αρδευτικών γεωτρήσεων στο Δήμο Μουζακίου, οι οποίες λειτουργούν πλέον με απόλυτη επιτυχία.

Ειδικότερα, ένα πλαίσιο παρεμβάσεων με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ, αφορούσε αντικατάσταση υφιστάμενων γεωτρήσεων οι οποίες καταστράφηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού»: α) στη θέση «ΛΙΒΑΔΙ» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου, β) στη θέση «ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου, γ) στη θέση «ΓΚΙΓΚΕΡΙΑ ΜΙΚΡΗ» της Τ.Κ. Χάρματος της Δ.Ε. Ιθώμης.

Παράλληλα,όπως ενημερώνει ο Δήμος ξεκίνησε και η διαδικασία   ενεργοποίησης, μετά από πολλά χρόνια, δυο πολύ σημαντικών παλιών γεωτρήσεων στην περιοχή της Τ.Κ. Ελληνοπύργου: α) στη θέση «Αλετράς», β) στη θέση «Τριφύλλια», που αφορούν στην άρδευση εκατοντάδων στρεμμάτων τα οποία μέχρι πρότινος ήταν χαρακτηρισμένα ως «ξηρικά» και δεν καλλιεργούνταν από τους ιδιοκτήτες τους.

Πριν λίγες ημέρες δε, ολοκληρώθηκε νέα τεχνική παρέμβαση κόστους 21.000 ευρώ, για αντικατάσταση – ανόρυξη μιας αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Χατζίπη» της Τ.Κ. Μαγούλας.

«Με τις συγκεκριμένες γεωτρήσεις, η Δημοτική αρχή κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να καλύψει άμεσες αρδευτικές ανάγκες που υπήρχαν σε τοπικά αγροκτήματα. Αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και καταδεικνύει ότι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός της δημοτικής Διοίκησής μας και στον ευαίσθητο τομέα της γεωργίας υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς. Δουλεύουμε μεθοδικά, με ιδιαίτερη προσήλωση στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας με τους στενούς συνεργάτες μου και το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της περιοχής Θ. Στάθης, ο οποίος επισκέφθηκε τις γεωτρήσεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι, ο δήμος είναι συνεχώς δίπλα στους αγρότες για να δώσει λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…