Άρθρο Localit 21 Ιουλίου, 2022

Κατερίνη: «Πράσινο φως» για δημιουργία Πάρκων στην επέκταση Καπνικού Σταθμού

Την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 334.010 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης από το Πράσινο Ταμείο. Η χρηματοδότηση αφορά την απαλλοτρίωση και την μετατροπή δύο χώρων, σε κοινόχρηστους, στην Επέκταση του Καπνικό Σταθμού Κατερίνης

Ο Δήμος Κατερίνης φρόντισε εγκαίρως να προετοιμάσει και να υποβάλει την σχετική πρόταση η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις 2013».

Στόχος είναι, η διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στον αστικό ιστό της Κατερίνης, οι οποίοι θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αποκατάσταση του «Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» μέσω της βελτίωσης της αναλογίας του δομημένου προς τον αδόμητο χώρο.

Έτσι, δύο χαρακτηρισμένοι από το Σχέδιο Πόλης, Κοινόχρηστοι Χώροι (Ο.Τ.683 και Ο.Τ.683Α) στην Επέκταση του Καπνικού Σταθμού, αναμένεται να μετατραπούν σε χώρους αναψυχής και συνάντησης για τους δημότες.

Στο πλαίσιο του έργου, το Πράσινο Ταμείο θα καταβάλει την χρηματική αποζημίωση στους αρχικούς ιδιοκτήτες για έκταση 857,62 τ.μ., η οποία οφείλεται από τον Δήμο λόγω ελλιπούς απόδοσης από την Πράξη Εφαρμογής του Καπνικού Σταθμού, ενώ με την εξόφληση της αποζημίωσης θα συντελεστεί η απαλλοτρίωση συνολικά 6.613,20 τ.μ. στα Ο.Τ. 683 και 683Α του Καπνικού Σταθμού.

«Η δημιουργία χώρων για τους δημότες και κυρίως για τα παιδιά, μέσα στον αστικό ιστό αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας» δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Ο κ. Κουκοδήμος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την χρηματοδότηση της πρότασης από το Πράσινο Ταμείο, κάνοντας λόγο για συνεργασία με ουσιαστικά οφέλη για τους δημότες.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 10 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Στη διάθεση των κατοίκων η Παραρεμάτια Διαδρομή

Μετά την παράδοση της νέας οδού Γυφτοπούλου, μια ακόμα από τις αναπλάσεις που υλοποιεί ο…

Βιώσιμες Πόλεις 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σχεδιάζει ο δήμος Παλλήνης

Στην υλοποίηση του σχεδίου για ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη, προχωρά ο δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κατερίνης: Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση κεντρικού πεζόδρομου Μ. Αλεξάνδρου και πλατείας Ελευθερίας

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Κατερίνης και της «Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.» η…